Nu börjar guldjakten

Underbar dag att läsa tidningarnas sportbilagor. Vart man än vänder sig så står det att läsa hur bra AIK är. Vilket anfall, vilken fart, vilken finnes. Simon Bank lämnar dock en liten brasklapp om att AIK:s försvar kan få det svårt mot bättre lag.
Frågan är om man hittar de lagen i Allsvenskan?
aik-mff07.jpg
Foto: Magnus Neck
Jag kollar min kortfattade analys av matchen från igår och tycker att den duger utmärkt. Vill väl tillägga att jag inte tycker att MFF var så dåliga som vissa journalister vill få det till, även om de på långa vägar inte räckte till mot AIK i första halvleken.
Kul att se Nicklas Carlsson spela så pass bra fotboll trots att han är tämligen matchotränad. Där kan man snacka om att klara av en bänkning.
Till slut vill jag bara jubla ut ÄNTLIGEN, angående wiltons målskytte och Paveys löpningar, förra året tappade vi mycket när Pavey blev skadad. I år kommer vi igång på allvar först när han, efter skadan är helt tillbaka i slag.
För övrigt sägs det att Pavey fortfarande inte slutat springa, så om någon ser honom utanför köksfönstret, kan ni påminna honom om att matchen är slut.
Guldjakten då?
Framåt stundar matcher mot Bajen, HBK och Aporna och det är nu den riktiga guldstriden tar fart.
Trots att AIK spelar lysande fotboll, det bästa jag sett sen 1999 så tror jag inte att det kommer att räcka ända fram.
Jag tror att HBK kommer att ta hem det hela och det finns flera anledningar. 1) AIK har förjordat svårt att vinna matcher direkt efter derbyn. 2) AIK har förjordat svårt att vinna matcher på Örjans Vall. Ellos, aporna och Glenn kommer AIK att passera, men tack vare seger mot oss kommer HBK klara sig undan.
Jag hoppas att jag har fel, men rent statistiskt sitter halläningarna i en riktig guldsits.
Allsvenskan, AIK, Malmö FF, Halmstad BK, Hammarby IF, Djurgårdens IF, IF Elfsborg, IFK Göteborg, Guldstrid

2 kommentarer

 1. Maverick

  Det ironiska e att enda gången vi vunnit (hittills) på Örjans Vall under 2000-talet var 2004, katastrofsäsongen. Oavgjort e det vanligaste resultatet.
  Det lag som jag oroar mig över e Elfsborg gällande guldstriden, de har varit mest stabila sett över hela säsongen i allsvenskan (inte CL-kval).
  Btw, Pavey kutade precis förbi mej 🙂

 2. Johan Karlsson

  Elfsborg borde oroa även mig, men någonting säger mig att de inte kommer att gå hela vägen.
  Kanske det faktum att det är ytterst ovanligt att mästare försvarar sin titel i Allsvenskan.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Godisgris.se

Tema av Anders NorenUpp ↑