Att vara på väg

Journalister och supportrar på div internetforum utrycker sig märkligt och slarvigt ibland.

  • 2006 var t ex AIK med 76 allsvenska säsonger i bagaget nykomlingar.
  • Att ha fotbollspelare som yrke i Sverige verkar enligt vissa inte klassas som profesionellt, då man tydligen blir proffs först när man flyttar utomlands.
  • Om ett kontrakt löper ut och klubben inte förlänger anser många att spelaren får sparken.

Nu var inte tanken att jag skulle rabbla upp en massa konstigheter, utan det jag reagerat på den senaste tiden är hur lätt spelare och ledare är ”på väg” till en ny klubb. Det räcker i princip med att någon supporter på ett mer eller mindre trovärdigt forum yppat något om att det finns intresse så sätter det fart.
Om någon ansvarig för någon av klubbarna bekräftar intresse så är allt nästan klart.
nisse.jpg
Foto: Magnus Neck
Att Galatasaray t ex nu tydligen visat intresse för Nils Eric Johansson, betyder inte att han är på väg dit, bara att det finns intresse. När man sedan läser lite mer om vad det handlar om, så upptäcker man att det verkar vara en låneaffär som turkarna är ute efter. Ungefär som Henke till ManU förra vintern.
Jag hoppas att det inte blir något av den affären, Nisse är en viktig kugge och en trolig kapten i AIK och han bör få ladda upp inför Allsvenskan med AIK.
Ett annat rykte som blommade på GF sent i går kväll, var att Norling skulle vara på väg till Italienska Cesena. Ett rykte som av allt att döma baseras på ett annat rykte från ett italienskt fotbollsforum. Cesena skulle tydligen diskutera ett antal tränarnamn och Rikard Norling var ett av dem.
Med tanke på vad han uträttat på ganska kort tid med AIK så är jag inte förvånad att han diskuteras i klubbar som söker nya tränare, men att andra klubbar har noterat hans namn och insatser och har med honom på intresselistor betyder inte att han är på väg dit.
Någon som inte är på väg till en klubb är Teddy Lucic, han är redan klar för Elfsborg (Expressen).
Grattis säger jag till Elfsborg. Det var så nedförsbacken för AIK började.
Fotboll, AIK, Nils-Eric Johansson, Galatasaray, Rikard Norling,  Cesena, Teddy Lucic, Elfsborg


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.