Supporterblogg?

Idag såg jag en efterlysning på GF

EFTERLYSNING:
Är du en hängiven AIK-supporter med mycket åsikter om laget, matcher och spelare? Om du dessutom gillar att blogga kan du bli Expressens nya supporterbloggare!
Din fotbollsblogg kommer att hårdlanseras på Expressens Stockholmssajt och exponeras för hundratusentals nätläsare. Har du redan i dag en blogg är det inga problem att flytta över till Expressen. Hör genast av dig till projektredaktör Jakob Wagner, jakob.wagner@expressen.se!

Jag förstår inte varför tidningarna måste blogga, Jag skulle ta dem mer på allvar om de höll sig till det de är bra på.
Att skriva journalistiskt material.
Låt tidningarna sköta journalistiken, och bloggarna spegla journalistiken i mer eller mindre välformulerade inlägg.
För mig är bloggandet ett sätt att ventilera mina åsikter, på MIN sida. Skulle jag t ex flytta in under expressens sida förlorar jag min frihet.
Jag blev tidigare erbjuden en plats på bloggportalen Bredsida, som skulle samla alla ”bra”supporterbloggar (Jag tror att det var min kvantitet och inte kvalitet de såg). När man idag går in på Bredsida så är AIK-delen av den bloggen helt död, sista inlägget skrevs den 25:e september.
Expressen påstår i sin efterlysning att de ska hårdlansera sin supporterblogg, de vill alltså få det till att jag som bloggare skulle dra nytta av dem. Jag tror att det är precis tvärt om. Tidningarna tror att de tappar läsare till SvFans och bloggar, då hängivna supportrar är mest intresserade av att läsa subjektiva alster om sina egna lag.
Visst är det roligare att läsa subjektiva texter på Svenska Fans, men utan de mer objektiva journalisterna skulle balansen försvinna och jag tror snarare att Supporterprojekt som Svenska Fans genererar fler läsare till tidningarna, då supportrar tidigt får upp en läsvana. Är det några som ska vara oroliga är det TV och Text-TV som idag inte har en chans att vara först med resultat och referat. (direktsända matcher borträknat).
blogga, expressen, supporterblogg, sportjournalister, sportjournalistik, tidningar, Svenska fans, gnagarforum


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.