Inför Allsvenskan 2008

Överallt ska det tippas utgången av allsvenskan, man kan tycka vad man vill om alla dessa siare och sierskor i tidningar och på TV, men rätt brukar de aldrig ha.
Jag har själv klurat lite på utgången och hade så smått börjat knåpa på en liten inför-analys när signaturen Rudolf på GF droppar en skön analys.

1. Kalmar FF – I år slipper ni inte undan favorittrycket bönder! Få se hur kul det är när folk faktiskt börjar ställa krav.
2. Brajen – De verkar tyvärr riktigt bra i år. Tror inte att Rami släpper in särskilt många bollar. Att målvakten spelar grym roll är ingen klyscha. Se på Dembo som vann lilla silver åt lillebror.
3. AIK – Vi verkar faktiskt riktigt jäkla hungriga i år. Det är något i Norlings ögon som känns speciellt. De första två matcherna blir avgörande för vår säsong! Samtidigt är jag väl en aning färgad. Kan finnas anledning att revidera i april..
4. HeIF- De blir farliga men kommer att fortsätta vara ojämna. Grymt anfall och försvaret kan ju bara bli bättre.
5. DO – Sveriges mest innovativa förening kommer att sparka, springa och svettas till sig en femteplats. Efter uppfunniningen av den defensiva mittfältaren förra säsongen kommer DO att revolutionera svensk fotboll. Detta genom att använda en spelare på varje kant som har till uppgift att hålla bredden och ta sig runt på kanten. Det kallas visst ”yttermittfältare”. Vi bävar även för vad som ska hända när DO som första svenska klubb satsar en stor del av sina resurser på en helt unik ungdomssatsning som involverar samarbetsklubbar i längre divisioner.
Efter säsongen kommer Siggi och Paul prata om att de dominerade en stor del av matcherna men att det är oschysst att andra lag har försvarare på planen. Alla vet ju att modern fotboll inte fungerar när motståndarna fösöker förstöra ens anfall hela tiden!
6. IFK Göteborg – Spelar ungefär som DO men har sämre målvakt. Utan Berg har de ingen spelare som kan ge dem gratispoäng.
7. MFF – Med Roland Nilsson slipper Iff-iff underprestera och når äntligen fram till en placering i paritet med deras spelarmaterial. Grattis Malmö!
8. Elfsborg – Infriar målsättningen att hamna bland de åtta bästa. Ishi säljs till Danmark i sommar och det blir mer och mer uppenbart att klubben är en historisk parentes. Efter internt gnäll bestämmer sig halva klacken för att ta sina roliga hattar och gå på håkky istället.
9. Halmstad – Känns mindre och mindre intressanta för varje år som går.
10. Peking – Välkomna tillbaka! Verkar inte så dåliga och kan säkert överraska några gånger.
11. Gefle – Kommer att kriga på och göra det helt ok. Oremo blir hårdare bevakad och gör strax under 10 mål.
12. TFF – Efter DO bäst på att grisa i allsvenskan. Alla 544 trogna själar kommer att jubla när TFF säkrar kontraktet redan i början av oktober.
13. GAIS – Den enda klubben med mer storhetsvansinne än vi. Tråkigt nog för dem är de inte lika många och har inte alls samma spelarmaterial. Jag sticker dock ut hakan och tippar att 4 poäng mot Gråvitt räddar deras säsong.
14. GIF Sundsvall – Kommer att gneta sig kvar. Tyvärr gör växthuseffekten att planerna kommer att vara spelbara alldes för stor del av säsongen för att deras traditionella spelidé ska ge 100 %-ig utdelning.
15. Örebro – Det här med gladfotboll i gnällbältet gör mig mycket misstänksam. Det kan tyvärr bara sluta på ett sätt.
16. Ljungskile – De är inte tekniska, inte snabba och inte bra. Men jävlar vad det kommer att kämpas. Tyvärr räcker det nog bara till allsvenskt rekord i uddamålsförluster. //Rudolf

Som sagt var, en skön analys av lagen med glimten i ögat som jag skriver under på även om jag kanske inte håller med till 100% om alla placeringar. Själv brukar jag alltid utelämna AIK och bara tippa från placering 2 och nedåt. Allt annat känns fel på något sätt. Sedan tror jag att både Halmstad och Malmö FF kommer att lyckas bättre än vad Rudolf tror, men jag vet inte på vilket lags bekostnad detta skulle ske.
Allsvenskan, förhandstippa, AIK, Kalmar FF, Hammarby, Djurgården, IFK Göteborg, Malmö FF, Helsingborgs IF, IF Elfsborg, GAIS, Trelleborgs FF, Gefle IF, GIF Sundsvall, IFK Norrköping, Halmstads BK, Örebor SK, Ljungskile


Kommentarer

2 svar till ”Inför Allsvenskan 2008”

  1. Kul att du låtsas kunna fotboll. sveper in åsikterna i ”humor” så ingen ser hur lite du kan. Men alla har ju rätt att leka expert såklart.

  2. yake// När påstår jag att jag kan fotboll. Jag brukar tvärtom påpeka att jag är en glad amatör som inte kan så värst mycket. Att jag i detta blogginlägg dessutom inte tycker så mycket själv, utan klipper in ett i mina ögon roligt inlägg från GF tyder ju på att din läsförmåga ligger i nivå med mina fotbollskunskaper.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.