I morse fick jag skrapa rutorna på bilen när jag skulle till jobbet så nu är det hög tid att börja förbereda sig inför den stundande vintern.
Denna vinter blir det en skogsmatning för min del. Jag lägger den i nära anslutning till mitt jobb så att jag kan använda den även i pedagogiskt syfte. Förra vintern som var min första på skolan jag jobbar på nu ägnades åt en hel del rekognosering och jag tror mig nu ha hittat ett bra ställe som ska kunna locka både fåglar och andra besökare som kan hjälpa mig att mata.
skogsmatning
 
Idag efter jobbet drog jag iväg och köpte talgbollar och solrosfrön och i helgen tänkte jag passa på att åka ut och snickra ihop lite matningsanordningar och börja mata.
Ett problem jag haft är att jag inte hittat någon passande fröautomat. Jag vill ha en stor automat som man inte behöver fylla så ofta. De flesta automater jag hittat är små och om jag hittat en större har den haft en uppsjö med hål och sittpinnar vilket enligt min erfarenhet bara leder till att fåglarna sitter och sprätter ut frön och så går de åt snabbare i alla fall.
Jag har sett 10-litersautomater utan hål på sidan utan bara längst ned, men de verkar inte säljas längre. Fast idag hittade jag en från Hammenhögs på nätet, så jag beställde den direkt. 200 spänn kostade den bara, jämfört med Granngårdens största med en massa sittpinnar som går på det dubbla.
Hoppas nu att den hinner levereras innan helgen, annars får jag tjuvstarta med en av mina små automater.
När matningen kommer igång och börjar dra till sig fåglar kommer mer bilder och om någon blir nyfiken och vill titta dit kommer jag att lägga upp vägbeskrivning.