Nu är vi på G

Ilskan över gårdagens ”skandal” på Råsunda har lagt sig nu och jag ska försöka att hålla mig från att kommentera det hela alltför mycket, men…..
En del saker som upprlr mig villl jag ändå ta upp.

  • Det som hände igår var inte av den kalibern som det som hände på SöS för två år sedan, eller det som hände på Råsunda 2004, om du mot förmodan tror på det vissa journalister påstår så vill jag påpeka att de har fel.
  • Oskicket att kasta mynt, och tändare mot hörnläggare ökat de senaste åren, och i derbyn mer är regel än undantag.
  • Att idioterna som gör detta, förstörde manifestationen mot det nya lagförslaget och gav de som vill forcera fram lagen vatten på kvarnen.
  • Att media i sin iver att hjälpa till att bota fotbollen från sin cansersvulst faktiskt spär på den. Snälla lägg mer fokus på den positiva läktarkultur som finns och som är mångfalt större än denna avvart som tar mer än 90% av medias utrymme i bevakningen av supportrar.

Nu till matchen:
Jag säger bara Dulee Johnson! Vilken kille, avstängd, bespottat och uthängd i media och på göteborgsbloggar, sen kliver han in och dominerar första halvlek totalt, han var på kanten, han var i mitten, han ägde mittfältet totalt, och han gick till och med på avslut.

Foto: Magnus Neck
Men som jag nämnde igår så tappar AIK oerhört om de inte får utdelning för sin offensiv och innan första halvlek var slut kändes vi ganska ofarliga.
Det hela ser ändå bra ut inför framtiden. Rubarth verkar vara på väg mot en bra form, Tjerna kommer aldrig att sluta löpa, men han måste bli bättre i bollbehandlingen, annars kommer Bojan snart att ta hans plats.
Våra unga ytterbackar, Pierre Bnegtsson och Walid Atta går från klarhet till klarhet. Vem var det som påstod att AIK inte satsade på unga spelare.
Det enda jag saknade igår var en naturlig högerytter, Mendes gjorde det bra, men det skiner igenom att han egentligen är forward, han tar inte tillräckligt defensivt ansvar, och har lite svårt att hålla sin kant.
Men vilken rush han stod för som så när hade kunnat resultera i ett ledningsmål.
Om våra Argentinska forwards finns inte så mycket att säga, de gjorde en stabil insats, och det är ett nöje att se Valdemarin hugga på det mesta, och fortsätter han  med det kommer det att lossna till slut.
Jag får en känsla av att Obolo och Valdemarin behöver mer yta, mot lag som klarar av att täppa till i mitten, och att få fart på båda kanterna är ett måste, men enligt rykten ska Özkan och Anchen vara på väg tillbaka och den sistnämnde redan mot Trelleborg.
Nu blir det snart åka av
Allsvenskan, Fotboll, AIK, Hammarby, Derby


Kommentarer

2 svar till ”Nu är vi på G”

  1. Mkt bra inlägg, håller med om det mesta förutom det om Tjerna vs. Bojan. Trots bra försäsong av Bojan, tror jag han kommer få svårt att slå sig in i laget. Man flyttar inte på Tjerna hursomhelst och med spelskicklige Ortiz som hett alternativ, så tror jag Bojan får kriga med Rubarth på kanten. En kamp som jag tror en frisk Rubarth vinner, så vi får se hur det går för Bojan i år…
    /Woosha

  2. Jag syftade nog mer på Tjernas mellan varven riktigt dåliga bollbehandling, och Bojan är väl den som ligger närmast till hands att ersätta Tjerna med, men som du skriver, flyttar man inte på Tjerna hur som helst.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.