Äntligen seger…

… i en match direkt efter ett derby.
Jag har haft en teori om att AIK konsekvent underpresterar i matcherna direkt efter derbyn. Matchen mot Trelleborg var inget undantag. Nu såg jag inte hela matchen, de första tjugo försökte jag få fart på min webb-sändning, när andra halvlek sedan drog igång han jag se matchens enda mål och sedan visade det sig att sladden till den bärbara datorn jag kollade matchen i var trasig och batteriet var urrladdat.
Första halvlek gjorde mig knappast glad, vilket jag redan kommenterat med ett kort inlägg. I början på andra gjorde Norling två byten som gav lite mer djup på AIK:s mittfällt och ganska omgående gav det resultat i ett vackert spelmål. Tjerna bryter på mitten och passar den till Dulee som sätter full fart fram och spelare en fri Obolo som snyggt placerar bollen intill bortre stolpen.

Foto: Magnus Neck
Sen tog mitt batteri slut och nu till min teori.
Jag kollade upp lite statistik och var tvungen att leta mig tillbaka till 2003 och den 6:e oktober för att hitta en seger i matchen efter ett derby. då slog vi Landskrona efter att ha mött apa if i SvC fyra dagar före. Vill man hitta en seger efter ett allsvenskt derby får man gå tillbaka till den 27:e april samma år då vis piskade Örgryte med 3-0 matchen efter bajen.
Att ingen uppmärksammat denna för AIK negativa svit är en gåta, men det kanske är likadant för apa och vrak, känner inget större behov av att kolla upp den statistiken.
Fotboll, allsvenskan, AIK, Trelleborg, derby


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.