Läs och begrunda

Profilbild för johankarlsson

Förra året skrev jag ett upprört inlägg om att DN svartmålade fotbollsarenor som farliga platser.
I år när mediadrevet går som värst och Aftonbladet och Expressen försöker överträffa sig själva med den ena artikeln sjukare än den andra, så kliver Johan Esk på DN fram och skriver den enda nyktra artikeln om supporterkulturen anno 2008.
Jag säger bara läs Johan Esks krönika.
På Aftonbladet beklagade sig Jennifer Wegerup över att det var så jobbigt att skriva om derbyn, för hon tyckte inte om att skriva om stökiga supportrar.
Jag säger bara, Skriv om oss som sköter oss då! Vi är tusentals fler än de stökiga och vi börjar bli ganska trötta på att ingen uppmärksammar oss.
Ingen tidning uppmärksammar de som lägger ner timmar och åter timmar på att skapa vackra tifon, Ingen uppmärksammar de tusentals ungdomar som match efter match sjunger fram sina lag i 90 minuter.
Ingen uppmärksammar mig och alla andra som vecka efter vecka med buss, bil eller tåg åker 10-20 mil för att se sitt favoritlag.
Jennifer Wegerup och alla andra som är trötta på att skriva om bråkmakare! Öppna ögonen och se er omkring, så hittar ni mycket roligt att skriva om, men det kan hända att ni måste lämna er pressläktare och bege er till pubar, källarlokaler och ståplatsläktare för att hitta denna positiva läktarkultur.
Sen är jag fullt övertygad om att uppmärksamhet är en ganska viktig del för många yngre supportrar, så om man uppmärksammar den positiva delen av supporterkulturen hjälper man även supportrarna att behålla de unga på ”rätt sida”.
Supporterkultur, DN, mediadrev, Johan Esk, Jennifer Wegerup, aftonbladet

Liknande inlägg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.