Alla på Aftonbladet är inte våldsfixerade

Igår beklagade jag mig över att Expressen och Aftonbladet bara skrev om negativa läktarincidenter och vägrade uppmärksamma det positiva som också sker.
Jag hade fel, när jag generaliserade alla journalister på de tidningarna. Lasse Anrell skrev igår en krönika som belyser problemet och han skriver exakt det jag tycker. Läs här>>>
Själv drog såg jag i hans åsikter om sina kollegor en paralell till mina medskribenter på Gnagarforum.
Medans hans kollegor vägrar se och skriva om det positiva och det som sker på planen, så vägrar mina medskribenter på GF att uppmärksamma att det finns journalister som lyfter fram det positiva med derbyn, och vägrar fokusera på våldet och ge bråkstakarna uppmärksamhet.<
Nu når inte vi GF-skribenter ut till svenssons i radhusen på samma sätt, så i vårt fall sker inte samma skada av en allt för sned syn på det hela, men i journalisternas fall så bidrar de till en upptrappning av våldet på fotbollsarenorna, men de vägrar att se konsekvenserna.
Lägger man en koskit i en hage så kommer det dit flugor. Tänk om media likt Anrell och Esk kunde ge fotbollsklubbarna och övriga supportrar tid och ro att mocka undan skiten istället för att ensidigt bara skrika ut till alla flugor att här finns det koskit.
Läktarkultur, supporter, Lasse Anrell, Johan Esk, Aftonbladet, fotbollsvåld, huliganism, mediabevakning, sportjournalistik


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.