Publikkris?

8622 på en Allsvensk match med AIK inblandat på Råsunda kan tyckas pinsamt lågt, men jag vet inte om är publiksiffran eller förväntningarba hos den som tycker den är låg, det är fel på.
Vi har haft några få djupdykningar under den senaste 1o-årsperioden och då i samband med att det inte längre finns något att spela om längre.
Att det skulle röra sig om att folk är medgångssupportrar tycker jag 2005 års avslutning motbevisar. AIK avgjorde serien med 3 omgångar kvar att spela och de två sista matcherna mot Falkenberg och Frölunda drog 8408 respektive 7201.

Att AIK haft ett såpass bra publiksnitt beror alltså inte på att vi har eller har haft mer trogna supportar än andra lag,  utan det beror på att AIK för det mesta har något att spela om in i det sista. Något som gnällspikarna som påstår att AIK aldrig varit något topplag kan tänka på.
Att vi tappar publik när det känns färdigspelat tycker jag tyder på att folk är kloka och har annat än AIK att tänka på.  Om man bortser från det ekonomiska så behöver inte AIK oss nu. Jag kommer med största sanolikhet också att finnas på plats de två avslutande matcherna, men inte för att AIK behöver mig, utanför att jag behöver det.
Något AIK däremot inte behöver är supportrar som försöker tuta i andra supportrar hur man ska vara som supporter.
Nästa år då jä….
Allsvenskan, Fotboll, AIK


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.