Vad är en huliganklausul?

Peab har förlängt sponsoravtalet med AIK och enligt Dagens Media skulle det finnas en huliganklausul i avtalet. Ã…tminstonne enligt rubriken.
När jag läser artikeln så handlar det mest om positiva saker kring AIK  inte minst om det goda sociala arbete som AIK gör utanför fotbollsplanen, och till slut lyckas journaliset få till huliganvinklingen, men inte rörde det sig om någon specialskriven huliganklausul som rubriken utlovade, utan det var bara en generell passus som finns i de flesta sådana här avtal.

– Det har vi med alla idrottsföreningar vi samarbetar med. Det finns en passus som säger att vi kan avbryta samarbetet om det uppstår situationer där samarbetspartnern inte uppfyller sitt ansvar, säger Gösta Sjöström.

Hur länge ska denna smutskastning av AIK få pågå?
OK vi har problem med vissa element, och AIK är väl en av få klubbar som faktiskt erkänner sitt problem.
Men varför ska journalister fortsätta att leta denna huliganvinkling in i det oändliga. Till och med när det inte finns.

1284
Varför har de skygglapparna på när det gäller IFK Glenns, Henkeborgs och Skansens problem. Deras problem är minst lika stora som AIK:s, Hammarbys också, men de har likt AIK erkännt sitt problem och på så sätt fått sin beskärda del av kritiken.
AIK skulle enkelt kunna skylla ifrån sig, ge journalisterna det de vill ha, genom att kasta ut folk på måfå  från Råsunda, och förneka alla former av problem. De skulle på så sätt slippa en hel del negativa skriverier, men AIK gör inte det.
AIK vet att man inte kan sopa under mattan med problemet, och som tack för att de tagit problemet på allvar har de ensamma fått ta så gott som all skit för hela fotbollsveriges räkning.
Vi é Gnaget
Vi é Gnaget
Vi é Gnaget A.I.K
Alla hatar oss
Alla Hatar oss
Vad fan gör det

För övrigt vill jag bara rekomendera detta inlägg på AIK-bloggen. En intervju med AIK:s kommunikationsansvarige Sophie Josefsson.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.