Släpp dansarna loss det är vår

För ett tag sedan hade jag en  debatt med Daniel på AIK-bloggen om fotbollsakademier om huruvida det var bra eller dåligt med tidig selektering. Vida större än den problematiken är att det idag finns starka krafter i samhället som vill att svensk skola ska börja med tidig selektering genom att t ex inför ordning och uppförandebetyg och börja med betyg tidigare.
I båda fallen handlar det om selektering och att stämpla barn. och bara för att dessa metoder fungerade bra i skolan för framgångsrika politiker i övre medelåldern, så betyder det inte att det fungerar på barn och ungdomar 2009.
Se denna film och fundera på vad vi gör om vi stämplar barn för tidigt.

Medans jag skriver kommer jag på att detta faktiskt är applicerbart på AIK-bloggens teorier om tidig selektering inom fotbollen, så Daniel får gärna se detta som en sen replik i vår tidigare debatt 😉


Kommentarer

3 svar till ”Släpp dansarna loss det är vår”

 1. Profilbild för Daniel

  Haha.. Jag har hela tiden stått bakom Björklunds satsning på en mer individinriktad skola med högre krav. Det var inte såååå längesen jag själv gick i skolan och upplevde ofta att kraven inte var tillräckliga och att det ledde till en nonchalant inställning till den möjlighet som den svenska skolan faktiskt är. Men jag håller med om att det inte har fallit ut så väl som jag hoppats – även om jag tycker att det är lite för tidigt att döma metoden i det här skedet.
  Ang. AIK ungdomsakademi har jag mailat ansvarige Elias Mineirji för att få höra mer om hans syn i frågan men utan att få något bra svar.
  Daniels senaste blogginlägg..En parentes

 2. Profilbild för Daniel

  Förtydligande på ”något bra svar”: Utan att få något svar alls.
  Daniels senaste blogginlägg..En parentes

 3. Hehe, det borde jag ha räknat ut 🙂
  Jag tycker förvisso också att skolan ska ställa högre krav och att den ska individanpassas, men jag ser inte Björklunds satsning som en väg att nå dit.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.