Jag hade ett presentkort som jag fick i födelsedagspresent som jag tänkt att använda till något praktiskt. Att shoppa är ju inte favoritsysselsättningen så jag har skjutit på det ett tag. Men nu behövdes nya skor och kanske en ny jacka så jag bestämde mig för att passa på idag på förmiddagen. Eftermiddagen ska ägnas åt fotboll när AIK har hemmapremiär i Allsvenskan.

I alla fall så är öppettiderna på Erikslunds shopping inte anpassade för en 50+ fågelskådare så jag hade lite tid att slå ihjäl innan jag skulle dit. Jag bestämde mig för att ge den nya vattenparken vid Johannisberg en liten chans. Så värst mycket fågel räknar man inte med att hitta där denna första vår innan buskar och vattenväxter kommit upp, men det är kul att följa denna våtmark från start. Ett besök i månaden tänker jag försöka att lägga där.

När jag gått ett varv där kom det ett larm på vårt lokala BAND om en brun glada inte långt därifrån, så jag satte mig i bilen och begav mig söderut mot Barkarö. Tyvärr kunde jag inte hitta gladan, men när jag väl var så nära Asköviken bestämde jag mig för att ge stäpphöken där en chans. Ett klokt val. När jag kom fram hade de tappat bort den, men ganska omgående hittades den flygande mot oss och kom riktigt nära och bjöd på njutobsar mot den vita snön.

Skärpiplärkan vi hade igår fick jag också njuta av på riktigt nära håll och en fiskgjuse satt på en stolpe och kom senare flygande över oss. Stäpphöken och fiskgjusen var årskryss och rödbena kunde jag klämma in på västmanlandsårslistan. Så trots snö och vinterväder så bjuds vi på vårfåglar.

Det var nästan så att jag glömde bort vad det egentligen var för något jag åkte ut för. Att shoppa loss på Erikslunds Shoppingcenter. Nu hade det öppnat och jag begav mig dit för att hitta en jacka och ett par skor.

Jackan fick godkänt av min dotter och fru och det får rum en kikare i fickan, vilket är det viktiga. Även om NPG inte förstår varför.

Skorna jag hade spanat in fanns inte i butiken, så jag köpte ett par andra istället. Men jag behövde egentligen två par skor så det var helt ok.

Nu laddar vi för match i eftermiddag.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.