AIK ber om ursäkt

AIK och Hammarby ber idag publiken om ursäkt för tummultet som uppstod i halvtid igår.
Tyvärr tror jag inte att det största problemet är själva bråkstakarna, utan vi som föder deras egon (inklusive mig själv just nu, men jag vill skriva av mig)
Vi står där på betryggande avstånd och betraktar det hela, och tycker att det är en smula spännande.
Media filmar, fotar och refererar till det, och vi kan oftast läsa lika mycket om bråk och tumult som om själva matchen.
Värst är ändå i mitt tycke alla de som tappert kämpar med att förneka dessa problem. Medvetet eller ej väljer de att fokusera på allt möjligt för att slippa se att fotbollen och supporterkulturen misslyckas att ta sitt ansvar.
– Det är fel att slåss, men….
… Varför delar alltid TU ut högre böter till oss.
… Det var de andra som började.
… Det är mycket värre på Hultfredsfestivalen
Det måhända att dessa undanflykter stämmer, och jag förnekar inte det, men det gör inte att våra problem försvinner.
Våldet kring fotbollsarenorna i Stockholm ökar och flyttar närmare arenorna och publiken minskar i samma takt, ändå är det jag som idiotförklaras bland supportrar för att jag inte skyller på förbundet utan påstår att det finns ett samband, mellan den tilltagande huliganismen och de sjunkande publiksiffrorna.
Hoppas nu att både AIK och bajen lyckas identifiera, förövarna så att de kan stänga av dem, och eventuellt stämma dem på de böter vi får på grund av dem.


Kommentarer

2 svar till ”AIK ber om ursäkt”

 1. Profilbild för Daniel

  Klokt skrivet. Skriver på vartenda ord.
  Inte nog med att såna som du och jag föder deras egon. Dom gör det själva också; varför så mycket firmanretorik från Norra, varför är supportergrupperna och Alliansen så tätt sammanflätet med våldet, varför är Alliansens främsta form av påverkan att driva sina trupper till hat mot SvFF?
  Så länge det är så kommer problemet att kvarstå. Supportergrupperna är den starkaste opinionskraft som finns i Sthlmsklubbarna men idag tar dom inget ansvar..
  Daniels senaste blogginlägg..AIK överlägsna mot Bajen

 2. Jag undrar också varför AIK:s supporterklubbar driver frågor åt huliganerna, varför de för deras talan.
  Supporterkulturen vinner inget på att springa i firmans ledband, men det är väl lättast att stoppa huvudet i sanden och låtsas att det man gör gynnar AIK.
  Gambleputtis senaste blogginlägg..AIK ber om ursäkt

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.