Hammarby – AIK 1-2

Idag spelades kanske det sista derbyt mot bajen på Råsunda. Allt tyder ju på att söderbröderna trillar ur Allsvenskan och tar de sig inte upp på en gång så kan det mycket väl bli så att nästa derby mellan AIK och bajen spelas på en helt ny arena.
Bild 12.jpg
Av alla nedflyttningskandidater vi mött i år tycker jag nog att hammarby är det lag som förtjänar att vara kvar. De kanske inte var allt för bra framåt. Hela första halvlek verkade deras offensiv gå ut på att ta upp bollen på motståndarnas planhalva och sedan tappa den.
Defensivt  tycker jag dock att bajen stod upp riktigt bra, med en ovanligt hög press som jag och bror trodde skulle straffa sig. OK de såg trötta ut mot slutet av första, men halvtidsvilan gjorde dem gott och av någon anledning var det södergänget som startade piggast i första, och AIK såg mest virrigt och panikartat ut, men dumrensningar och ängsligt passningspel.
1-1 målet väckte dock AIK till liv och sakta men säkert gnagde Gnaget sig in i matchen och genom bajens försvar och snart var det bara en tidsfråga innan 1-2 målet skulle komma, vilket det också gjorde efter ett klokt byte av Stahre. För andra matchen i rad har vi haft Mutumba och Bojan som dragit isär försvaret för att sedan byta in en spelare som går mer rakt på mål i matchens slutskede. I båda fallen har det resulterat i mål.
Vi ska vinna hela grejen AIK
Vi ska vinna hela grejen AIK
Vi ska vinna hela grejen
Vi ska vinna hela grejen
Vi ska vinna hela grejen AIK

Till sist undrar jag över ett refferat ja hörde från en annan match idag.
”Syrianska Kerburan hade bud på både 3- och 4-0 men matchen slutade 2-0”
Det är inte första gången jag hör denna sorts resonemang, men…
Hur kan man ha bud på 4-0 när det bara står 2-0?


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.