Åslund om fotbollsvåld

Profilbild för johankarlsson

Den forne AIK-mittfältaren Martin Åslund (numera i Assyriska) har skrivit en läsvärd artikel om det s.k fotbollsvåldet – läs den
aslund
Foto: AIKbilder.com
Precis som jag gjort tidigare och gör för det mesta när frågan förs upp i bekantskapskretsen så jämför han med andra företelser som inte på långa vägar får samma mediala uppmärksamhet.

Jag skulle hellre gå med en AIK-halsduk runt halsen förbi södra strax innan eller efter ett derby än röra mig runt plattan en vardagskväll vid midnatt. Polisen och föreningarna gör ett fantastiskt arbete på och runt arenorna. Självklart både kan och ska det arbetet bli ännu bättre men det förtar inte den prestation som redan utförs.

Jag brukar gärna jämföra med den för hela Västerås så gemytliga folkfesten Power Meet, där det misshandlas, våldtas, fyllekörs mm. Martin hänvisar till en jämförelse med Hultsfred han läst på Svenska Fans.

Hultsfredsfestivalen 2007 med sina drygt 23 000 besökande bedömdes av polisen som den lugnaste någonsin. Polisen bokförde 243 brott, däribland mordbrand, misshandlingar, narkotikabrott, bedrägerier och en hel hög med rattfyllor. Under Allsvenskan 2008 hade Stockholmslagen 550 000 åskådare och bland dessa bokförde polisen drygt 170 brott som kunde relateras till fotboll.

170 brott kring Stockholmsfotbollen är det samma som om det begicks 7 brott under Hultsfredsfestivalen.
Tänk på det alla ni som inte vågar gå på fotboll.

Liknande inlägg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.