Fotbollsmördare

Djurgården bötfälls för att klacken skrikit kränkande ramsor mot domaren, och AIK utreds just nu av diciplinnämnden för några banderoller och ramsor under matchen mot Helsingborg.
Död åt alla
Efter de senaste skandalerna i Södertälje och Malmö så har debatten kring huliganismen svängt ganska rejält, mot att samhället ska ta ansvar, och att fotbollsklubbarna faktiskt tar sitt ansvar och att böter, böter, böter inte är lösningen.
Själv har jag som så många andra supportrar hävdat det en längre tid. Jag har också hävdat att dessa böter är kontraproduktiva eftersom de får helt motsatt effekt än vad tanken med dem är.
Tanken med dem är att de ska drabba klubben hårt och på så sätt avskräcka supportrar att bryta mot regler. Det enda man uppnått med dessa böter är att skapa större avstånd och mer konflikter mellan förbund och supportrar vilket i sin tur skapar en bättre grogrund för huliganism.
Därför undrar jag hur disciplinnämnden resonerar när man helt plötsligt börjar bötfälla ramsor mot domaren. Domarjävel är knappast något nytt påhitt, utan det har väl skrikits glåpord till dessa herrar från första matchen som spelades.
Ska jag vara ärlig så får jag en känsla av att SvFF gör allt de kan för att bibehålla de klyftor som finns mellan dem och oss supportrar. Varför kan jag bara spekulera i och det finns väl 3 troliga alternativ.

  1. De fattar verkligen inte hur illa deras supporterpolitik fungerar och tror på allvar att de gör någonting bra.
  2. De har en dold agenda att skapa motsättningar för att få opinionen med sig för att förbjuda ståplats och klackverksamhet.
  3. Bötespengarna har blivit en så pass bra inkomst för dem, så de gör vad som helst för att fortsätta håva in pengar.

Jag hoppas innerligt att det är alternativ 1 som är sanningen, även om den är illa nog. I vilket fall som helst så bekräftar detta bara att det är dags för klubbarna själva att ta makten över Allsvenskan och Superettan. Vi kan inte låta dessa clowner styra över svensk klubbfotboll längre om vi vill ha någon utveckling.
 
 


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.