Lilleman har ordet

Idag for vi på upptäktsfärd i bergslagsskogarna. Ja så mycket till upptäcktsfärd var det kanske inte, som gammal slussvakt tillika tursitvärd på Strömsholms kanal känner jag till en hel del sevärdheter i de västmanländska delarna av bergslagen, så jag tog helt enkelt med familjen på en tur.
Vi började med att ta väg 66 mot Västanfors hembygdsmuseum där det enligt info skulle finnas en teknikpark som barn kan leka i.
sluss_flisan
Så mycket till park vet jag inte om det var, en gjuten vattenränna med en trasig sluss och några träbåtar, men barnen hade roligt och Lilleman som inte brukar gilla att bli blöt när han inte har badkläder på sig, hoppade runt och lät båtarna flyta runt.
Efter vattenleken bestämde vi vuxna oss för att vi var hungriga, så hur sugna på glass ungarna än var blev det dags för medhavd matsäck på bryggan invid slussen.
bryggpicnic
Efter lite strosande på hembygsområdet hittade NPG en rea som till och med föll mig i smaken. Trädgårdsboden hade glassrea så vi köpte glassar för halva priset 🙂
När vi skulle hem tog vi den krokiga gamla vägen med ett kort stopp i Ängelsberg, och till sist fika hos faster i Kolbäck.
Dagens citat står Lilleman för när vi åkte mot Västanfors.
Lilleman har en liten tendens till åksjuka så vi måste få honom att fokusera på att titta framåt på vägen. Ett sätt är att samla bilmärken. Var och en väljer ett bilmärke och sedan tävlar man först till 10 och så byter man bilmärken.
Jag har Volvo, Flisan Ford och Lilleman Saab och när jag har kommit till 6 Flisan 2 och Lilleman fortfarande inte fått en enda utbrister han Vi måste börja om – Det finns inga Saabar på den här vägen”


Kommentarer

2 svar till ”Lilleman har ordet”

  1. Det är som vanligt du ska alltid ha Volvo…….

  2. Vi roterar faktiskt först till 10 och sen byta märke, och man får aldrig ha samma märke igen. och sen räknar vi antal segrar.
    Taktiken är att välja udda och ovanliga bilmärken när någon annan har Volvo.
    Dumt att slösa bort Volkswagen, Ford eller Saab när man ändå vet att man kommer att förlora.
    .-= Gambleputtis senaste blog ..Lilleman har ordet =-.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.