Som Nix-abonnent får jag som jag tidigare nämnt inte så många tillfällen att skoja med telefonförsäljare, men då och då slinker det in ett samtal från något företag där man redan är kund. (Oftast Tele2)
I förrgår ringde en kvinna från nått företag som vår bil är stöldmärkt genom. (Ett avtal som förra ägaren till bilen tecknade och som tydligen automatik gick över till mig)
I alla fall så undrade hon var jag ringde om jag blev av med mobilen?
– Utan telefon lär jag väl inte ringa någonstans. Svarade jag.
Sen tyckte jag att hon borde göra det samma, men hon förstod nog inte vad jag menade så hon trummade vidare i sitt manus och förklarade hur lätt det är att stjäla min identitet och mina kontouppgifter och hur svårt det är att spärra körkort, kontokort, telefoner mm.
Mina skämtsamma försök att få henne att fatta att jag inte var intresserad fungerade inte så jag fick helt enkelt avbryta henne och be henne sluta upp, och efter 2-3 försök lyckades jag få henne att fatta.
Grymt sjukt att företag gör pengar på saker som är gratis, Att spärra bankkort, simkort mm ingår i de avtal man tecknat med respektiva företag och var man ringer för att göra det är inte direkt svårt att hitta.
Att de dessutom kör med ren skrämseltaktik gör det hela äckligt.
Hur många stackare är det inte som läst för mycket i kvällstidningarna om kapade mobiltelefoner, bankkort mm och ser dessa bondfångare som en samhällstjänst.
Hoppas att de får en snigel i ögat och hoppas någon snor deras telefoner så vi slipper få fler samtal från dem.