3 svar

Jag fick ganska dålig respons på mina 3 frågor.
Jag har kommit fram till att det troligtvis beror på något av nedanstående tre punkter.
1) Mina läsare är oalmännbildade
2) Mina läsare gillar inte choklad
3) Mina läsare är fega och tror att det är något lurt på gång.
Visst var det något lurt på gång, men det beror inte på mig utan på att dessa 3 frågor, eller rättare sagt svaren till dem blivit till faktoider. D.v.s  svar som anses vara korrekta trots att de egentligen inte är det.
Fråga 1:  Vad hette gatan som Lotta bodde på?
De flesta är övertygade om att gatan heter Bråkmakargatan, men den heter faktiskt Krukmakargatan. Det är Lottas pappa som kallar den för Bråkmakargatan eftersom det inte bor några krukmakare där längre. Bara bråkmakare. Wikipedia
Fråga 2: Vad heter hästen i boken om Pippi Långstrump
Här svarar alla Lilla Gubben och vissa skulle kunna sätta en ganska stor slant på detta, men faktum är att hästen inte har något namn i boken. Den nämns bara som ”Hästen” Det var först i och med TV-serien 1969 som han fick namnet Lilla Gubben. Wikipedia
Fråga 3:  Vem var det som lärde Lisabet att säga Pilutta dig.
Många är nog säkra på att det var den uppfinningsrika Madicken som myntade uttrycket men Lisabet hörde det första gången när hon pillat in en ärta i näsan och var på väg till Farbror Berglund. Madicken och Lisabet stannade till hos Linus Ida och där träffade Lisabet Lus-Mias lillasyter Mattis som var den som först använde ordet Pilutta dig i Madickenböckerna.
Jag hittar tyvärr ingen källa på nätet för detta påstående så ni får tro på mitt ord, eller gå till biblioteket och låna boken.
Inte ett endaste rätt svar fick jag in 🙂

3 kommentarer

 1. Danne

  Alltså var Kukmakargatan ganska nära det rätta svaret, Lilla Pillen var lika korrekt som Lilla Gubben och En snuskig Alla Edwall skulle det mycket väl kunna ha varit som kom fram med Piluttadig…typ ” Ehhehe, kom lilla Madicken så ska jag pilutta dig”. Så jag har mycket väl förtjänat ett pris!
  .-= Dannes senaste blog ..Lägenheten del två =-.

 2. Gambleputti

  Du svarade i alla fall inte de fel jag hade förväntat mig 🙂

 3. Anna

  Jag visste det.
  Det är ju alltid något annat än man tror.
  Fan, jag som var sugen på choklad ju…:0(
  .-= Annas senaste blog ..Nice!! =-.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Godisgris.se

Tema av Anders NorenUpp ↑