Idag hade jag sällskap av Flisan på Råsunda. Hon har varit en smula svårflirtad när det gäller Råsundabesök den senaste tiden, men idag följde kusinerna M&M med så då passade det sig.
Kallt och rått var det, och man fick påminna den lilla damen om att röra på fötterna för att inte frysa, men spelet värmde och dagens AIK var lika dominanta som mot Djurgården. Men det fanns en skillna och det var att Gefle inte på långa vägar var lika dåliga som djurgården var mot oss.
Gefle vars hela spelidé verkar vara att spela med 10 försvarare för att sedan när tillfälle ges blixtsnabbt ställa om och anfalla med 8 man. Det ser rent av ynkligt ut när AIK i första halvlek försöker locka upp gästrikarna, men de stod snällt på sina positioner och väntade.
Förr hade detta säkert kunna räcka till åtminstone en poäng, men tack och lov är AIK hösten 2009 på tok för bra för ett lag som Gefle. AIK nötte sakta men säkert ned motståndet och när Gabriel Özkan kommer in med pigga ben fanns det inte längre någon återvändo.
Bild 9.jpg
Foto: Magnus Neck
Jag som klagade lite över Gabbe när han byttes in, tystades ganska snabbt (Tycker han slagit bort på tok för enkla bollar)
Redan i andra bollkontakten för honom fick han till ett sånt där underbart skott som gjorde att man älskade honom när han kom till AIK. Härligt att se honom leverera igen.
Härligt med en 1-0 seger igen.
AIK:s problem det här året är enligt de flesta att de inte gör tillräckligt många mål. Tillräckligt många mål för mig är minst ett mål mer än motståndarna. Alltså blir detta med att göra få mål inget problem så länge vi bara släpper in 0,63 mål per match så räcker 1,14 mål framåt mer än väl.
Vi ska vinna hela grejen AIK
Vi ska vinna hela grejen AIK
Vi ska vinna hela grejen
Vi ska vinna hela grejen
Vi ska vinna hela grejen AIK