Ivan Óbolo flyttar hem

Jag skrev för någon dag sedan att Ivan enligt expressen redan var klar för Arsenal de Sarandi och det stämde.
Idag blev det officiellt att han lämnar och det är med blandade känslor man tar emot det väntade beskedet.

Jag är lycklig över att få bo i mitt hemland igen, men jag kommer att sakna lagkamraterna i AIK. Jag är otroligt tacksam för mina 2,5 år här, det är en lång tid och jag trodde aldrig att jag skulle trivas så bra som jag har gjort, säger Iván Óbolo. säger Ivan till SVD


Foto: Magnus Neck
Ivan var något så unikt som en blåställslirare och en Smokinglirare i en och samma person, och trots en relativt kort tid i Gnaget har han redan en plats på listan bland de allra största. 85 matcher blev det i  de vita shortsen vilket jag tror är samtliga tävlingsmatcher sen han gjorde debut mot Trelleborg och där gjorde 1-0 framspelad av sin landsman Valdemarin och hela Råsunda stämde upp i ett unisont ”ARGENTINA ARGENTINA ARGENTINA”. Det var starten på en 2,5 år lång romans mellan den graciöse sydamerikanen och Norra Europas mest passionerade publik.
Själv minns jag hur jag gick hem från den matchen och många efterföljande matcher och undrade hur i hela friden AIK lyckats knyta till sig en sådan spelare och det är den enda spelare jag ansett vara för bra för Allsvenskan.
Affären idag innebär inga större pengar och många pratar om att Óbolo skulle vara en dålig affär för AIK. Något jag inte kan hålla med om. Ivan har gett AIK och sina supportrar ,ja hela fotbollsverige något som inte går att mäta i pengar.
Han gav oss drömmar och han gav oss stunder av kärlek att minnas och framförallt var han i allra största grad med och gjorde våra drömma till verklighet en kall vecka i början av november 2LAX9.
Gracias Iván – ¡Nos vemos!
Läs mer:
//www.aikfotboll.se/Article.aspx?contentID=2136

//www.aftonbladet.se/sportbladet/fotbollsbladet/sverige/allsvenskan/aik/article6399179.ab

//www.dn.se/sport/fotboll/obolo-lamnar-aik-1.1023991
//fotboll.expressen.se/Allsvenskan/1.1838442/obolo-lamnar-aik

//www.svenskafans.com/fotboll/aik/artikel.asp?id=334257


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.