Return of the Jedi

…nä inte det är inte Anakin Skajvalker som är tillbaka utan Gnagarforum. Vet inte ens varför jag kallar det för Jedi, ville nog bara ha en rubrik som var cool. I alla fall så har forumet som skapades före sekelskiftet varit en smula nere i ett par dagar, och Daniel på AIK-bloggen undrade på Facebook om det var slutet vi såg.

Är det slutet för Gnagarforum vi ser? End of an era? Skiten har iaf legat nere i ett dygn nu

Han är inte ensam, och det är inte för inte man börjar bli orolig för sitt kära forums hälsa.
Gnagarforum
Jag har ju tidigare klippt och klistrat en del inlägg som jag tycker är bra. De kan vara kloka eller roliga eller både och. Men framförallt tycker jag de jag klipper in här är läsvärda, och det kanske inte är så dumt att rädda kvar dessa kloka ord för eftervärlden. Man vet liksom inte hur länge till de finns kvar.
Idag dök det upp ett sådant inlägg.

Sitter här och funderar lite på hur stor Stefan Ishizaki hade kunnat bli i AIK. Det är tråkigt att se talangfulla fotbollspelare kasta bort sin karriär på det där viset. Det är precis samma sak som Sandberg, och alla killarna nere i Turkiet.
Dom har en eller ett par bra säsonger, blir etablerade i laget. Intresse kommer från diverse stryklag i Europa eller Skinkmacka IF från Danmark. Man försvinner och tycker det är kul med lite mer pengar. Pengar. Det är det som är viktigt. Emra Tahirovic (stavning? han är ju okänd!) platsar inte i ÖSK men vill spela i Europa. Sandberg kommer inte hem till AIK och resonerar att det är, ”Synd för dom.” Då fattar man inte mycket. Sandberg mfl verkar tro att om man är ”stjärna” i Aftonbladet så är man det i Allsvenskan. Och då ska man ha lön som är högre än alla andra.
Jag vill inte nedvärdera vår liga. Och absolut inte vårat lag. Men killar ni är inte Ronaldinho. Ni är inte ens Nicky Butt. Ni är bottom och the barrel. Tobias Grahn’s in the making. Killar som om dom har tur får en late blooming strax innan trettio och lyckas slå sig in som ytterback eller annan gnetare i landslaget. Vars eftermäle blir, ”Kommer du ihåg han den där? Hur fan kunde vi ha honom som back i landslaget. Micke Nilson hette han ja.”
Kolla på en lista över svenska spelare som spelar utanför landet. Det är långt över hundra. Kan tom vara två hundra. Dom flesta spelar föstås i Danmark och Norge. Killar som skulle vara stjärnor i sitt hemland. I lag man BRYR sig om. Dom sitter i Sandfjord och lyfter lite mer lön. Vafan är det för karriär.
Det värsta är att alla dom här nollorna till människor som råkar har lite talang när det gäller fotboll inte ens är bättre än dom bästa i Sverige. Martin och Bojan är klasser bättre än alla Tobias Grahn’s som finns ute i ”Europa”. Så vad har dom vunnit? Rätten att spela inför 4,000 personer i en svinstia i Odense. För att tjäna några hundra tusen mer om året.
Vad tror ni skulle hända om alla dessa spelare höll sig i Sverige? Fler lag skulle bli bra, standarden skulle höjas. Löner skulle gå upp. Och dom skulle inte bo med kor som talar Danska. Dom kunde ju bo med kor som pratar Svenska, i typ.. Norrköping.
Jag vet att jag låter aningen bitter. Men det är för att det finns så in i helvete jävla många horor inom svensk fotboll. Jag är bara glad och stolt att AIK är det lag med mest hjärta och kärlek bland spelarna. Nu måste jag jobba på att skaffa en förstfödde, lovade bort den till Jorge mot en förlängning.

Kettil 2010-01-15 19:31:00

Tack Claws för att du återigen lagat internet, men nu måste vi nog börja se oss om efter alternativ till den gamle trotjänaren.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.