Tips till bloggare

Bilder sätter ofta färg på bloggar, framförallt om man skriver ett lite längre inlägg kan en bild piffa upp det hela.
Jag brukar ofta använda egna bilder tagna med mobilen, men ibland vill man bara ha en anonym bild för att illustrera sin bloggtext, och då kan det genast bli en smula knivigare. Den enklaste vägen är givetvis Googles bildsök, men de flesta bilderna på nätet är inte fria att använda och det sista man vill är ju att få någon sur upphovsmakare på sig.
Väljer man Avancerad bildsök kan man filtrera sökningen att bara omfatta bilder som är fia att använda, men då minskar urvalet ganska markant och det är inte alltid lätt att hitta bra bilder.
Nu finns det en riktigt smidig gratislösning för privata bloggar. //www.pixgallery.com/ har nämligen massor med snygga gratisbilder för bloggare.

Man måste visserligen registrera sig, men det är också gratis, och sen kan man få vänta på bilderna en arbetsdag innan man kan hämta hem dem.
Gratisbilderna till bloggar ligger på c:a 450-500 pixlar breda, men för en blogg räcker det gott, och jag tycker till och med att det är en ypperlig storlek. Färdiga att använda och ingen redigering behövs.
Lysande gratistjänst måste jag säga och jag har redan hittat snygga bilder som verkligen kan lyfta bloggen.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.