FroYo till HTC Desire

Idag släpptes Androids senaste version FroYo till Desire och under kvällen har det varit en hel del pillande på telefonen för att testa alla de nya funktionerna min älskling berikats med. Det var en hel del inställningar och funktioner som jag inte kommer att lista här, utan mer gå in på de funktioner jag väntat på och som jag då givetvis redan hunnit testa.
Vill du se en lista så har Tobbe på Androider gjort en sådan.
Nu till min egen utforskning av Android 2.2 för HTC Desire
WiFi Hotspot
Man kan nu göra om mobilen till en trådlös router, vilket gör det mycket enkelt att använda telefonens internetanslutning till en vanlig dator. Både Mac och PC vilket gör mig glad eftersom jag använder båda plattformarna och har saknat möjligheten att kunna surfa via mobilen på min Mac.
Installera appar på SD-kortet
De appar som är förberedda för att kunna installeras på SD-kort går nu enkelt att flytta över dit och på så sätt sparas utrymme på telefonminnet som lätt tar slut på Desire. Enkelt var det också. Gå bara in under Inställningar -> Program -> Hantera program och sedan finns det en knapp under varje program ”flytta till SD-kort”.
Givetvis har jag hittat app som letar upp de appar som går att flytta så man slipper leta själv. SDMove heter det och du hittar det här.
Ficklampa
En app från HTC där man kan använda led-lampan till ficklampa. En riktigt enkel men ack så strålande app som man kommer att ha nytta av.
Voice Search
Prata in din sökning och google söker – Funkar bara på engelska och det lär dröja innan den dyker upp på svenska, men kul var det att testa.
Uppdatera alla
Market var lite omgjort. Bland annat kunde man se fler kommentarer, men ”Uppdatera alla” som jag ännu inte hunnit testa eftersom mina appar oftast är up to date, ser jag verkligen fram emot att få använda istället för att uppdatera app efter app.
Programdelning
En app från HTC där man kan dela med sig av sina appar. Man skickar inte hela appen utan en länk till market som den man skickar appen till kan använda för att hitta appen.
Passar mig bra som skriver mycket om appar, men den kommer nog underlätta för många istället för att försöka lotsa någon att söka rätt på Market.
Miniräknare
Widget i form av en miniräknare, där man hade ett antal olika utseenden att välja på. Det kan hända att jag bara missat detta tidigare version , men i alla fall lade jag upp en miniräknare på min tomma hemskärm längst till vänster.
Sen har videokameran uppgraderats så att det nu går at filma i HD, meddelande har fått sig en liten ansiktslyftning. Ikonerna för HTC-widgetarna för att stänga av och sätta på GPS, WiFi, BT mm har fått färg och sällskap av Profil och Ringsignal, en app för väder och nyheter och mycket mer.
Telefonen känns också rappare nu och att installera program går riktigt snabbt. Har inte testat att starta om den, men det sägs att det ska gå snabbare också.
En riktigt bra telefon har blivit ännu bättre

11 kommentarer

 1. Oskar

  Vart kan man ladda ner FroYo ?

 2. Ola Persson

  Hejsan
  Jag har en HTC Desire (olåst) med SIM kort av Telenor. Jag hra ännu inte hittat uppdateringne via telefonen (Inställningar – Om telefonen – Upptaderingar av systemprogramvaran). Finns det något annat legalt sätt att få uppdateringen?

 3. Gambleputti

  Oskar// Det är en s.k OTA (Over the air) uppdatering som ska komma automatiskt.
  Om du har en HTC Desire så går du in under inställningar -> Om Telefonen – > Uppdatering av systemprogramvara. för att göra en manuell sökning.
  Tänk på att ha minst 25 MB ledigt telefonminne och ha gärna telefonen ansluten till WiFi innan du gör sökningen så går det snabbare.

 4. Gambleputti

  Ola// Ring Telenor och fråga

 5. Famne

  vad har du för operatör Gambleputti? För jag har tele2 och inte låst men har inte heller fått uppdateringen till min desire, det verkar som att du nästan är den enda…

  • Gambleputti

   Jag kör Tele2 men det beror inte på abonnemanget elelr operatören. Hittade en tråd på Swedroids forum om detta och det är troligtvis så att HTC har en kö och att det bara är att vänta. Uppdateringen kommer. //www.swedroid.se/forum/showthread.php?t=17314

 6. Famne

  Ok, tack för svaret!

 7. Robbin

  Jag installerade Froyo offline mode… funkar super verkligen…

 8. Gambleputti

  Robbin// jag läste om det, men eftersom jag inte själv testat vill jag inte rekommendera det. I alla fall kommer alla att få FroYo. Först ut olåsta mobiler och sist låsta mobiler, enligt andrahandsuppgifter från HTC-Sverige

 9. Ps

  Hur får du hotspot att fungera med din mac? Initialt fungerade det för mig, men inte längre och jag vet inte varför? Ska man ha vissa inställningar för mac eller desire för att få det att funka?

  • Gambleputti

   Svårt att svara på, men det jag kan rekommendera dig att titta på är WiFi-kanal under avancerade inställningar. Min Mac är lite känslig för kanaler långt ut. D.v.s. de lägsta och högsta.
   Som standard är det automatisk, ändra till någon kanal i mitten 6-8 borde funka bättre.
   En annan sak kan vara om du ändrat någon inställning på hotspoten. T. ex. Säkerhet eller lösenord, men det brukar mest ställa till det för Vista pc XP.
   Testa att ta bort sparade air port inställningar i datorn eller byt namn på hotspoten.
   Hjälper inte det, vet jag inte vad det kan vara.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Godisgris.se

Tema av Anders NorenUpp ↑