Apps till min HTC Desire

Jag hade tänk skriva om vilka apps som fick följa med över från min Hero till Desire. Men nu har jag nog installerat de flesta apps som jag hade på Heron så att skriva om dom känns mer som en upprepning av alla mina tidigare inlägg om Apps till min HTC Hero.
Därför skriver jag nu istället om några nya apps jag hittat där många av dem inte funkade på Heron,
Google GooglesGoggles
En app från Google där man söker på internet genom att fota. Fotade man av välkända saker som en Coca Cola flaska så fick man träff. Men i övrigt har det mest blivit nitlotter när jag fotat byggnader i Västerås och hederliga svenska bruksföremål och varumärken. Det tar väl sin tid innan den blir riktigt användbar i Sverige, men får vara kvar som cool app att visa upp för polare som fortfarande har en uppsjö med knappar på sina telefoner.
TwitterTwitter
Twitters egna officiella app som slår alla inoficiella twitterappar på fingrarna. Jag har inte hunnit testa appens fulla potential än men av det jag sett saknar jag inget. kopplingar till adressboken, notifieringar vid direktmeddelanden, retweets och omnämnanden. Att den dessutom är snygg gör ju ingenting. Här har Facebook något att lära sig.
MazeoidMazeoid
En pacmanklon som troligtvis fungerade i Heron också men som jag varken sökt efter eller saknat tidigare. Googles hyllning till 30-åringen fick mig att bli ruggigt sugen på att spela PacMan helt enkelt.
Jag måste säga att det var en smula avigt att styra genom att dra på skärmen i början, men det tar sig. Spel som är lite svåra i början brukar ju dessutom ha en förmåga att bli mer långlivade.
TexdroTexdro
Ett litet enkelt program för att med en javaklient på sin dator få SMS till datorn när man sitter vid den. Det gäller bara att inte glömma att stänga programmet när man går från datorn. Vet inte i vilken utsräckning jag kommer att använda denna app, men helt klart smidigt om man sitter vid datorn hela dagarna som jag gör. Svenskutvecklat och 5 stjärnor i rating på market är verkligen tummen upp.
KeepScreenKeepScreen
Håller skärmen vaken när vissa utvalda program körs. Oumbärlig app när man använder telefonen i bilen. Bara att lägga till navigatorn, google maps, eller vad du nu använder för app för att hitta rätt.
Jag har tidigare kört Screen On som har samma funktion och varit nöjd, men tog tillfället i akt att testa ett nytt när jag bytte telefon. Man kan ju alltid falla tillbaka om det visar sig att det inte fungerar bra, men än så länge gör KeepScreen vad den ska göra. Edit: efter 2 dagars användande så slocknade skärmen trots att tjänsten kördes och Google Maps var med på KeepScreens lista. Avinstallerat och utbytt mot Screen On
TraderaTradera
Ingen aning om jag kommer att använda denna, men då och då handlar jag på Tradera och tänkte att det kan vara bra att kunna följa sin/sina Auktioner i luren iställlet för att logga in och ut på tradera med datorn.
Återstår dock att se hur bra det fungerar. Den fick i alla fall bra kritik på Swedroid.se
SportbladetSportbladet Fotboll
I brist på en riktig AIK-app så får Sportbladet Fotboll duga som enkel nyhetsapp för mig när det gäller AIK.
Har länge försökt få till ett bra RSS-flöde för AIK-nyheter från bloggar och tidningar, men störs alltsom oftast av en massa trams från Västerbotten. Kanske dags att skapa ett eget flöde där jag själv väljer vilka källor som ska ingå.
Till sist har jag en efterlysning.
Jag letar efter en app som kan låsa och larma telefonen. Jag har sedan länge Wave Secure installerat, och det är ett riktigt bra säkerhetsprogram, där man bl.a kan låsa och spåra telefonen om den blivit stulen. Nu vill jag ha ett komplement som får klåfingriga personer att låta bli min telefon direkt istället, eller åtminstone uppmärksamma mig på att någon som inte ska pilla på  min telefon gör det.
Jag har testat ett par, tre appar som påstår sig göra så, men ingen av dem har ens varit i närheten av att fungera tillfredställande.
TheftAlarm, Burglar Alarm och Thief Repellent är de jag testat och de går helt bort.

2 kommentarer

  1. Fia

    Hrm… fan vad sugen jag är på en sån där… suck!

  2. Gambleputti

    Fia// Det är väl bara att slå till

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Godisgris.se

Tema av Anders NorenUpp ↑