HTC Desire några dagar senare

Nu har jag haft den efterlängtade älsklingen några dagar och har väl hunnit skaffa mig mina första intryck av den.
En sak som lockat min nyfikenhet lite extra är alla de enorma lovord man hört om telefonen från de lyckliga som lyckades komma över ett exemplar när första skeppslasten kom till Sverige.
HTC Desire
Skulle jag som redan var fast i Androidvärlden med min Hero uppleva telefonen på samma sätt, eller skulle min upplevelse av telefonen vara mer sansad.
Det lutar faktiskt åt det sistnämnda. Användarupplevelsen är ungefär den samma som jag är van med sedan tidigare. Men det går oerhört mycket snabbare och skärmen känns så makalöst mycket klarare. Då ska det nämnas att jag inte upplevt min Hero som någon slö telefon med dålig skärm. Tvärtom har jag varit mycket nöjd med den.
Gränssnittet känns igen och har snyggats till ännu mer i och med Android 2.1 vilket snart verkar vara på gång till Heron också.
I början störde jag mig på att powerknappen som också stänger av och sätter på skärmen satt längst upp på luren, det kändes så lätt att komma åt den och på så sätt dra igång skärmen i onödan. Nu släcks skärmen snabbt om man inte börjar använda den, så det blir ju inget större problem. Desto bättre är det att man faktisk slipper dra upp luren ur fodralet och sedan tända skärmen som man gjorde med Heron, nu gör man det samtidigt som man plockar upp den. Och tvärt om när man stoppar tillbaka den.
Att koppla ihop och synka med datorn är det enda jag stört mig på med Heron. Det var mer regel än undantag att HTC-Sync Manager inte hittade telefonen. Där har HTC äntligen fått till det för när jag kopplade in min Desire i datorn så hittades den direkt och om jag nu ville skulle jag enkelt kunna synka den med datorn. Ingenting jag behöver då vi har Exchange på jobbet så jag synkar direkt med servern istället. Då och då kan jag dock behöva det för att installera program som inte finns på market, så det känns skönt att veta att man slipper gå in och rodda och ändra med drivrutinerna varje gång man vill få telefonen att samarbeta med sin PC.
Jag har skrivit ganska mycket om vilka appar jag haft i min Hero och jag ska snart skriva om vilka som fick följa med till min Desire och vilka nya appar som inte funnits tillgängliga till Heron som jag givetvis testar nu.


Kommentarer

2 svar till ”HTC Desire några dagar senare”

 1. GRATTIS!
  Då jag redan var välinformerad om att HTC Sync var värdelös, så testade jag inte ens. Kör med Doubletwist för all media, och kör egentligen inga andra synkningar mot datorn.
  Du vet att det redan finns en update, va?
  //www.swedroid.se/htc-uppdaterar-legend-och-desire-hero-uppdatering-inom-kort
  Hör av dig om du stöter på mer saker. Jag har rätt bra koll på luren och småbuggar vid det här laget. Snart kommer t.ex din FriendStream att inte uppdatera längre. 🙂 Det är lätt åtgärdat, men störande och kommer säkert att ha fixats till Frozen Youghurts entré i våra erbarmliga teknikliv.

 2. Profilbild för Gambleputti
  Gambleputti

  Jag skulle uppdatera min lur och fick meddelandet att den redan hade sista. Först blev jag förbannad, men sen kollade jag version-nr och det stämde så de som skeppats hit senast kommer tydligen med den senaste versionen.
  Det bästa med att HTC sync verkar fungera är att jag äntligen kan rekomendera en androidlur till farsgubben, som vill kunna synka sin telefon med Outlook. (han är redan fast för HTC)
  Får väl se om jag upptäcker att Friendstream slutar att uppdateras. Konstaterade att peep till Heron slutat uppdatera streamen en gång och det var säkert en vecka den strejkat. en omstart löste det hela den gången. Så kan det gå när man aldrig stänger av telefonen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.