Varför resa med barn?

Jag tycker att det är kul att resa med barn. Visst kan de bli gnälliga och trötta men framförallt rastlösa om det rör sig om långa resor. Men en resa blir aldrig jobbigare än vad man gör den till.
Som pendlare ser jag ofta familjer som är ute och åker och merparten upplever det nog som jag, men påtagligt ofta stöter jag på Mammor som är på tok för stressade och beter sig så avigt att man undrar varför i hela friden de ger sig in i dessa situationer.
Pojke på bagage
Bild: //www.pixgallery.com/ (har ingenting med texten att göra)
Jag skriver mammor för att jag bara sett kvinnor flippa ur och vara hysteriska på tåg, bussar och flygplatser. Det finns säkert män som visar upp samma beteende men då jag aldrig stött på någon drar jag min enkla slutsats att det måste vara vanligare med hysteriska mammor som reser med sina barn.
Senast idag såg jag en stackars pojke som ville kissa, men inte vågade/ville gå själv till busken och mamman flippade totalt och började gasta. Jag upptäckte dem först när hon började gasta. Jag gick på perrongen på andra sidan spåren och hör henne skrika ”DET ÄR INGEN SOM TITTAR” – öh! Nej inte förrän du började föra ett herrans liv om det.
I alla fall står pojkstackarn där och gråter och mamman drar igång i 120 db om att hon inte kan följa honom till busken för att hon måste ha koll på alla väskor- (För det kunde hon inte göra 10 meter bort?)
Jag kommer snart till änden av perrongen och det verkar inte finnas något slut på hennes hysteri så jag ställer in mig på att gå till dem för att erbjuda dem hjälp att vakta väskor eller bara lugna ner sig, men innan jag hinner över spåren har pojken gett upp kisseriet och gör det barn är bra på, anpassar sig till situationen.
Tänk om mamman hade haft den förmågan, då hade deras resa säker varit mycket trevligare och pojken hade inte behövt gå kissnödig.
En annan reflektion jag gjort kring dessa hysteriska mammor är att de oftast har väldigt mycket packning, så ett tips till mammor som ska resa med barn. Packa inte mer än att var och en kan bära sitt, med undantag för spädbarn, men det är sällan jag ser mammor med spädbarn flippa så ett annat tips kanske är att ta med ett spädbarn. De har lugnande inverkan på de flesta.
Ja man klarar sig ganska länge med varsin väska, och en 4-5 åring kan ha både ryggsäck och en resväska med hjul som de kan hantera själva.
Jag vet inte riktigt vad jag vill säga med detta inlägg, men ta det lugnt när ni ska ut och resa. Ha det skönt och inse att det löser sig.
Sen kan man undra varför det är så mycket vanligare med hysteriska kvinnor än hysteriska män som reser med sina barn. Kom inte dragandes med att det är vanligare med mammor som reser med sina barn, för visst är det en viss övervikt åt det hållet, men så stor är inte skillnaden att jag skulle ha missat alla hysteriska män.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.