Jävla GPS-navigator

Idag när jag och lilleman var ute och for med bilen så passade jag på att testa rösten med tts (text to speek) i min Navigon mobile navigator för Android.
Rösten låter en smula märkligt, men det är riktigt coolt att få körhänvisningar med en röst som meddelar vad det ska stå på skyltar och gatunamnen på de gator jag ska svänga in på.

När vi åker på E18 genom västerås och ska svänga norrut på väg 56 så rabblar rösten upp en hel massa info om trafikplatsnummer, vägnummer och åt vilket håll vi ska åka.
Plötsligt utbrister Lilleman ”Ska den säga sådär”. Jag trodde att han noterade att rösten lät annorlunda och att det kom mycket mer info än vad han var van vid förklarade att jag testade en ny röst som berättar mer om vad det står på skyltar och vad gatorna heter.
-”Nej den sa ju jävlar” kontrar Lilleman med.
Väg 56 leder till Gävle så den telefonen hade sagt att vi skulle ta av mot Gävle, men jag måste nog åka förbi där fler gånger för att höra hur tydligt den säger det.
För övrigt är jag riktigt nöjd med Navigon i min HTC Desire. Live trafikinformationen fungerar lysande. Förra söndagen när jag skulle till Stockholm och det var tvärstopp på E18 utanför Bålsta så skickade den mig via Sigtuna redan från Enköping för att slippa korken.
Nu hann trafiken släppas på innan jag kom till Enköping och skulle byta väg så jag slapp ta omvägen, men det fungerade.
Text to speek rösten är också ganska cool, men det som jag gillar mest är nog körfältsassistenten och att den hittar adresser i minsta lilla håla som inte ens google maps känner till.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.