Jag gillar att testa nya plugins till min blogg och vill gärna ha sociala pluggar som kopplar ihop min blogg med Twitter, Facebook och Foursquare. Problemet med dessa tillägg är att de ofta gör sidan långsammare och det är riktigt svårt att hitta några som har allt. Snygga, praktiska och med ren kod.
Mina senaste sociala widgetar och plugin har varit snygga och praktiska. Foursquare map visade min senaste incheckning, Tweet button och Facebook likes gav mig små snygga knappar för besökare att utnyttja om de gillade vad de läste. Och Facebook widgeten gav mig och mina besökare en liten hint om vad andra besökare gillat.¨
Problemet var bara att laddningstidsmässigt och kodmässigt var dessa s.k. förbättringar rena katasrofer. Under kvällen har jag suttit och städat min blogg från skräp och alla dessa sociala widgetar försvann.
Jag tog hjälp av Woorank och efter ganska mycket slit fick jag till det ganska bra tycker jag
57.9 av 100 i rank känns ganska bra för en liten blogg som min och det känns ganska bra att den gick igenom W3C:s besiktning utan anmärkning.
Jag la också till några tillägg för att optimera sidan ytterligare för sökmotorer.
SEO Friendly Images
Lägger automatiskt till ”alt” taggar till bilder om dessa saknas. Den senaste tiden har jag  varit ganska noggrann med att lägga till dessa då de är viktiga för sökmotorer, men jag har en hel del bilder utan och när jag mobilbloggar läggs inga ”alt”-taggar till, så denna plugin kommer att göra nytta.
SEO Meta tags
Jag vet att meta-taggarna är utdöende ur sökperspektiv, men en description-tag med relevant information gör fortfarande nytta. Därför är det inte bra att lägga en description i head.php såvida man inte skriver om samma saker hela tiden. Detta plugg skapar en description baserat på inledningen av inlägget och blir således relevant.
Sen installerade jag en plugin som jag glömde installera om när jag städade min databas för ett par månader sedan
Broken link checker
Sökmotorer gillar inte trasiga länkar och det fixar broken link checker galant.
Det finns fortfarande en hel del att göra innan jag är nöjd, men nu måste jag sova så jag orkar upp och åka till Biltema i morgon.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.