Facebook Messages

Det luktar inte lite Google Wave över presentationen i filmen nedanför
//www.youtube.com/watch?v=bdzuFG6q63k
Själv tycker jag inte att det som i filmen beskrivs som ett problem är ett problem. Viss kommunikation gör jag med SMS, annan gör jag med E-post eller via Facebook och Twitter och ibland kan jag till och med få för mig att ringa folk eller rent av besöka dem och prata på riktigtf.
Jag fattar nog inte riktigt hela grejen med Facebook messages, men en sak verkar vara att om jag vill kan jag skaffa mig en @faceook.com adress så att folk som inte har FB kan skicka meddelanden till min inbox på Facebook. För att undvika spam så kan jag om jag vill blocka alla externa mail, men då försvinner ju hela grejen. Visst är spam ett otyg men det är en trist baksida med hela den geniala tanken med e-post. Tillgänglighet!
Om jag som användare ska börja bestämma vem som ska få skicka meddelande till mig kan jag väl gott nöja mig med att använda Facebooks meddelanden som tidigare.
Nåja, jag kommer nog försöka få en invite och testa det hela, men jag är långt ifrån övertygad om att det kommer att bli någon större succé.
Jag tror helt enkelt inte att E-post är tillräckligt gammalt och omodernt för att merparten av alla internetanvändare känner något behov av att byta ut det och om det nu ska bytas ut så tror jag nog att det är genom någon form av ny standard som kan kombinera olika sätt att kommunisera på internet, inte via enskilda tjänster från enskilda företag som kräver att man har konton hos just dem för att kunna använda tjänsten.
Därför revolutionerade inte Google Wave vårt sätt att kommunicera på internet, och därför kommer inte Facebook Messages heller att revolutionera det.
Däremot är det mycket troligt att det hela revolutionerar vårt sätt att kommunicera på Facebook och framförallt kommer vi nog i framtiden att använda meddelandefunktionen på fejan mer om det gamla enkla systemet byts ut mot ett modernare och mer flexibelt system.
Läs mer


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.