Godisgris på Facebook

Jag är inne i en period där jag experimenterar och leker mycket med  min WordPress-installation. Bland annat har jag städat bort en massa skräp som försämrat sökbarheten och koden på sidan. (läs: Facebook och twitter-knappar + en del halvdana plugin)
Igår när jag som vanligt inte hade lust att somna så fick jag för mig att jag av ren nyfikenhet skulle skapa en sajt på Fejan för Godisgris.se
Godisgris.se på Facebook
Att smacka upp en sida där är inte direkt svårt så utmaningen låg mer i att få någon vettig funktion på den och att få den att interagera med min blogg.
För ändamålet hittade jag WordBooker – Ett plugin för att synkronisera innehåll mellan blogg och Facebook.
Enligt beskrivningen ska det gå att kors-kommentera. D.v.s. om en kommentar skrivs på Facebook så ska den dyka upp på bloggen och tvärtom.
Jag fick blogg-kommentarer att dyka upp på feja igår men idag fungerar det inte. Facebook-kommentarer har jag överhuvudtaget inte lyckats få att dyka upp på bloggen.
Tack och lov verkar pluggen väldokumenterad och skaparen är aktiv så det ska nog gå att hitta en lösning på detta.
Sen upptäckte jag att Facebook-sidan har en funktion för att koppla med Twitter vilket gör att jag skulle kunna ta Twitter Tools. Inte för att jag inte tycker att det fungerar dåligt utan för att det är ett ganska avancerat tillägg och det enda jag använder det till är att skicka uppdateringar till Twitter.
Testat och det fungerar bara med statusuppdateringar, inlägg i Loggen gjorda av WordBooker skickades inte till Twitter
Nästa steg blir att få med mig NPG på Fejsbook-sidan och eventuellt också lura tillbaka Flisan, sen har vi ett litet Bloggkolektiv.
Någon annan släkting eller bekant som är sugen på att joina? Jag filurar nämligen på att sätta upp en multi-site installation av WordPress någon gång.


Kommentarer

3 svar till ”Godisgris på Facebook”

 1. Profilbild för Gambleputti
  Gambleputti

  Testar från bloggen också

 2. Jag har inte blivit så här yr sen jag läste franska i 7:an och 8:an…..alltså jag har fullt upp med Word. 😀

 3. Profilbild för Gambleputti
  Gambleputti

  Haha, vem har inte fullt upp med Word, Märkligt program med alla funktioner väl undangömda i ologiska menyer 😉

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.