Tågkaos igen

En kontaktledning har tydligen rasat ner utefter södra stambanan och återigen verkar ingen vara arg på trafikverket men desto fler på SJ.
Själv sitter jag efter Mälarbanan på ett tåg som går som på räls och följer dramat via twitter. Gudrun Schyman som tidigare haft bataljer med SJ på Twitter är i gång ordentligt och jag måste faktiskt ge SJ cred för att de lugnt och sakligt svarar på hennes frågor.
vintertåg
En annan rolig kommentar jag såg var någon som tyckte att det var dags att konkurrensutsätta SJ. Hallå har du sovit under en sten de senaste decenierna. Det är ju precis det vi gjort. Tidigare när det var ett statligt verk med anslagsbudget så fungerade järnvägen fint även när fimbulvintrarna slog till. Men vi vill inte längre betala för den beredskap som krävs för att garantera driftsäkerhet 24/7 på vårt järnvägsnät, vilket både är klokt och i vissa fall inte så klokt.
Alternativet om man vill ha en 100% fungerande tåginfrastruktur är inte konkurrens och marknadsekonomi utan det stavas monopol och planekonomi och det vill åtminstone inte jag ha.
Bäst är i alla fall Smålandsnytts rapportering från dramat där det pratas om att maten tagit slut och att folk börjar bli hungriga, samt att toaletterna inte fungerar.

Dessutom är folk hungriga, men maten har tagit slut. Personalen hittade lite knäckebröd som de delade ut.

Jag tror problemen med tågen på vintern beror lika mycket på hur dåligt föreberedda och bortskämda vi mäniskor har blivit som det beror på Tågoperatörer och Trafikverket. Det är fanimej inte klokt vad hjälplösa vi blivit. 1,5 timme på ett tåg och det blir katastrof.
Visst blir det kaos och jag som daglig tågpendlare har sett och upplevt det, men problem uppstår mest i våra oflexibla hjärnor.
Ordning och reda är ingen konst, en mästare behärskar kaos.
Missförstå mig nu rätt. Jag är också irriterad på att det blir tågkaos och SJ är inte mitt favoritföretag, men jag blir mer irriterad på folk som inte begriper hur det ligger till utan likt bortskämda ungar bara gnäller och kategoriskt klagar på första bästa.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.