Sluta gnäll på publiken Ekwall


Svenska fans
Handbolls VM är slut för Sveriges del och även om jag inte följt det slaviskt har man ryckts med i det tack vare NPG som inte missat många minuter när Sverige spelar.
Sen har det varit svårt att undvika @Ekwall:s twittrande om varenda match och något jag stört mig på å det grövsta är hans notoriska gnäll på publiken. Som senare sprider sig till spelare.
En sport har den publik den förtjänar och handboll är en marginell sport i Sverige. När jag tänker på idrottspublik och läktarkultur är inte handboll det första jag tänker på.
Att sedan all form av läktarkultur i de två publiksporter vi har motarbetats systematiskt de senaste 10-15 åren i jakt på huliganer, hjälper väl knappast till för att höja stämningen på arenor runt om i landet. Framförallt i marginella idrotter som då och då blommar upp och blir nationella angelägenheter.
Det finns helt enkelt inga förebilder för en ovan publik eftersom all den läktarkultur som finns i Sverige är dömd som huliganism av etablissemanget.
Du borde veta bättre än att gnälla på publiken Ekwall. Som sportjournalist för det TV-bolag som sänder är du en del av etablissemanget. Publiken betalar för att gå dit, de är alltså den konsumerande delen av idrotten och producenter som TV-bolag, förbund och spelare är beroende av att det finns publikintresse. Så ta ni och kliv ner från era höga hästar och var tacksamma för att handbollen återigen börjar väcka intresse ute i stugorna, istället för att gnälla på att de inte lever upp till era förväntningar.
Att spelare och journalister gnäller på att publiken är tråkig är som om biltillverkare skulle skylla på bilägarna för att deras bilar rostar. Visst har bilägarna ett ansvar att vårda sin bil, men lik förbannat måste biltillverkarna göra förbättringar för att undvika problemen.
Ett exempel i idrottsvärlden var Hockey-VM när globen var nybyggd. Biljetterna var ganska dyra och köptes upp av s.k slipsar varvid stämningen inledningsvis blev en katastrof. Inget gnäll, inga gråtande spelare i media löste det problemet. Däremot löstes det hela med att det plockades in publikvärmare som fick fart på publiken och vad vi minns mest av den turneringen var vågen och en bra stämning på publiken.

Nedklottrat den

av

Kategori:


2 svar till “Sluta gnäll på publiken Ekwall”

  1. Men han gnällde väl på Malmöpubliken som var katastrof och hyllade publiken i Göteborg! Du har missat det.

  2. Nej jag har inte missat det, poängen med mitt inlägg är att jag tycker att det inte är spelare och journalisters sak att gnälla på publiken så länge den inte uppför sig illa. När spelare påstår att de skulle ha spelat bättre om publiken varit bättre har det hamnat snett.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg