Plötsligt händer det

Plötsligt händer det
Nej jag har inte vunnit på triss, och det gjorde inte mamman som köpte en lott till sin 6-årige son heller.
Svenska spel har som alla känner till en 18-årsgräns på alla sina spel. Det kan inte ha undgått någon eftersom de skyltar med det hos alla sina spelombud. Det är visserligen inte olagligt att köpa en trisslott till sina barn, men om ombud misstänker att man köper dem till minderåriga ska de inte sälja och deras licens kan dras in om de missköter sig. Därför tycker jag att ombudet i detta fall nekade barnet och mamman att plocka ut vinsten gjorde helt rätt även om det kan tyckas en smula nitiskt.
I alla fall är det inte det faktum att mamman köpte en trisslott till sin 6-åring som får mig att reagera. Vem har inte låtit sina barn skrapa en trisslott någon gång.
Det som jag stör mig på är att mamman inte bara ryckte på axlarna och gick till ett annat ombud och gjorde rätt där. Hon kollade inte ens med Svenska spel om ombudet hade rätt att göra så. Nej hon tog kontakt med Aftonbladet och beklagade sig över att hennes son inte fick hämta ut sin vinst. Hängde ut sig själv och sin son i en rikstäckande tidning över en skitsak som på sin höjd skulle duga till en rolig anekdot i fikarummet på jobbet.
Varför?
Man kan för hennes skull hoppas att hon hämtade ut vinsten till hennes son innan hon sprang till tidningen, för nu när hela världen sett hur hon sett ut bör varenda spelombud i Sverige neka henne att hämta ut den om de vill göra rätt 🙂


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.