För mig är det alltid lättare att skriva när det är lite motigt. Att beklaga sig över skitdagar är på något vis enklare än att beskriva toppendagar. Jag är trots allt, eller åtminstone vill jag se mig som en optimist och en glad skit så jag gillar inte att det är så.
Det är också en av anledningarna till att jag oftast inte bloggar om mitt jobb eller så mycket om mig själv utan väljer att skriva om nyheter, skvaller på tåget eller om AIK i med och motgång.
Idag vill jag dock blogga om jobbet för hela dagen har bara flutit på så att man nästan blivit misstänksam.
Eftersom jag fortfarande är dålig på att skriva om min vardag när den är bra så väljer jag att skriva en lista med liknelser om min dag.
Hade jag….

 • …varit skidåkare hade mina skidor haft perfekt glid och fäste.
 • …jobbat på en småbarnsavdelning på en förskola hade ingen unge gjort i blöjan på hela dagen.
 • …varit polis hade Palmes mördare angivit sig själv idag.
 • …varit skivbolagsdirektör hade jag lyckats göra pengar på fildelning.
 • …varit seglare hade jag haft medvind åt alla håll.
 • …varit vapentillverkare hade det blivit krig.
 • …varit Måns Möller hade jag varit rolig
 • …bott på Solsidan hade Ove Sundberg flyttat.
 • …varit vegan hade hamburgare växt på träd.
 • …varit melodifestvalen hade rätt låt vunnit.
 • …varit ett tåg hade jag kommit i tid.

Ja ni förstår nog nu.
Det som på ett sätt gör det hela ännu roligare är att det inte hänt något stort, och jag kan inte peka på något speciellt som lyft den här dagen. Det är bara en vardag som alla andra, men allt har flutit på lite bättre än vanligt och inget har känts tråkigt eller motigt.
Torsdagen den sjuttonde februari 2011 kommer tråkigt nog inte att gå till historien och sparas i mitt minne på det sättet som dagarna när mina barn föddes, när jag tog studenten eller när AIK vunnit guld. Men på något sätt förtjänar denna dag det så därför bloggar jag nu om den så att det i alla fall finns bevarad för eftervärlden som en av de bästa vardagarna jag varit med om.