Ni har förstört allt gnällspikar!


Jag har hatat Northug och jag har älskat att hata honom. Mitt hat mot honom har varit lite som hatet jag känner för Djurgården, med den skillnaden att Petter faktiskt är bra på sin idrott också.
I alla fall tycker jag att det har varit bra med en ”bad boy” inom skidsporten. Ett äkta hatobjekt som man bara älskar att se svenskar besegra.
Nu lyckas ju tyvärr inte alltid Svenskarna att besegra honom vilket normalt sett bara ökar vreden och hatet så att man känner revanschlusta och ser ännu mer fram emot att se honom förlora. Men….
…idag när han på ett förnedrande sätt besegrar Svenskarna igen så kallar Svenska medier in gråterskor och startar en kollektiv gnällkör över Northugs beteende. Detta sprider sig även ut på Facebook och för en stund känns hela sverige som ett 5-årskalas där man nyss meddelat att det inte blir någon fiskdamm med godispåse.
Fatta att allt detta gnällande i ett enda huj förstörde allt. Det är ju stört jävla omöjligt att hata Petter Northug längre när vi beter oss som småbarn.
Jag twittrade tidigare idag att jag skulle ha gjort samma sak i samma situation och det står jag för. Samtidigt är jag fullt övertygad om att om Hellner hade gjort något liknande så hade vi älskat det och hyllat honom.
Just nu tycker jag bara att det är pinsamt att vara svensk. Kan man inte ta förluster ska man inte titta på idrott och framförallt inte sitta på någon sportredaktion och gnälla.
När jag gick ut på Sportbladet och Sportexpressens sidor på nätet fanns inte en enda rubrik om resultatet i stafetten, bara klagomål, expertutlåtanden om hur osportsligt Petter betett sig och överst av allt fick man veta att han var en gris.
Cred till Hellner som är stor i motgången och hyllar Northug och tar honom för den han är.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.