Lilleman äter blodpudding

//www.youtube.com/watch?v=59qeZgwLtXY
För inte allt för länge sedan var blodpudding en av favoriterna här hemma. Sen kom Lilleman på att det enda ätbara på jorden var 1. Pasta utan något till, 2. Kebab med bröd utan sallad och dressing, 3 Tacos med bara köttfärs och majs.
Det är tydligen ganska vanligt att barn med någon form av matallergi blir extremt kinkiga med maten och vi har accepterat hans kinkighet utan att för den skull bli allt för daltiga. Har han inte ätit det som bjuds har han fått vara utan. Barn som erbjuds mat svälter inte. Frukt har alltid funnits hemma och om han blir hungrig en timme senare vilket han för det mesta blir har han fått ta en frukt.
Den senaste tiden har vi dock bestämt oss för att det är dags för honom att börja acceptera annat än dessa tre ovanstående så nu kräver vi lite mer av den lille krabaten. Att ta en smula är t ex inte att smaka, utan det ska vara en riktig bit som SKA ätas upp.
Tålamod och konsekventa föräldrar är det som gäller och eftersom han lite försiktigt börjat visa lite nyfikenhet för nya saker funderar på att starta någon form av belöningsystem för att testa nya saker.
När jag jobbade på förskola var det aldrig några problem att få ungar att äta det mesta, men med ens eget kött och blod är det knivigare.
Någon som har erfarenhet av matkinkiga barn som vill dela med sig av sin erfarenhet?
 


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.