Uppsats om nyttan med kon

En ko
För en och annan av er är detta säkert gammal skåpmat, för denna roliga text har florerat på nätet ett tag, men i bloggtorketider tycker jag att det kan vara läge att publicera den på nytt.

Nyttan med kon.
Kon är ett husdjur. Men den finns också utanför huset. Och den lever ofta på landet, men den kommer också in till staden, men bara när den skall dö. Men det bestämmer den inte själv.
Kon har sju sidor. Den översta sidan – Den nedersta sidan – Den främre sidan – Den bakre sidan – Den ena sidan – Den andra sidan – Och den invändiga sidan.
På den främsta sidan sitter huvudet. Och det är för att hornen skall ha något att sitta fast på. Hornen är av horn och dom är bara till prydnad. Dom kan inte röra på sig, men det kan öronen. Dom sitter på sidan av hornen. Kon har två hål framme i huvudet. Dom kallas ko-ögon. Kons mun kallas mule. Det är nog för att den säger mu.
På den bakersta sidan sitter svansen. Den använder den för att jaga bort flugor med, så att dom inte ramlar ned i mjölken och drunknar.
På den översta sidan – Och den ena sidan – Och den andra sidan är det bara hår. Det heter ko-hår och har alltid samma färg som kon. Färgen på kon heter kulör.
Den nedersta sidan är den viktigaste för där hänger mjölken. Och när mjölkerskan öppnar kranarna så rinner mjölken ut. När det åskar så blir mjölken sur, men hur den blir det har jag inte lärt mig ännu. Kon har fyra ben. Dom heter ko-ben. Dom kan också användas till att dra ur spikar med.
Kon äter inte så mycket, men när den gör det äter den alltid två gånger. Dom feta korna ger helmjölk. När kon är dålig i magen ger den ost. I osten är det hål. Men hur den gör hålen har jag inte heller lärt mig ännu.
Kon har gott luktsinne. Vi kan känna lukten av den på långt håll. Kons valpar heter kalvar. Kalvens pappa heter tjur, och det gör kons man också.
Tjuren ger inte mjölk och är därför inte ett däggdjur.
Den som kommer och hämtar kon när den blir gammal heter kofångare. Den sitter ofta framme på bilar. Så blir kon slaktad, man häller mjölken i tetror som man kan köpa i affären. Kons fyra ben skickas till snickaren. Det kallas återanvändning.
Som man kan se är kon ett nyttigt djur. Och därför gillar jag kon väldigt mycket.

Den sägs vara skriven av en mellanstadieelev och på alla ställen jag sett denna roliga uppsats har framförallt två diskussioner uppstått.
1) Är det verkligen ett barn som skrivit detta
2) Lär de sig ingenting i skolan nuförtiden.
Vad tror ni?


Kommentarer

2 svar till ”Uppsats om nyttan med kon”

  1. Jag skrattar så det gör ont i magen. Gu så kul. Men den är garanterat skriven av en vuxen 🙂

    1. Bäst är att Tjuren inte är ett däggdjur eftersom den inte ger mjölk 🙂 Jag tror som du att det är en vuxen som skrivit den. Kanske en lärare som samlat lite roliga idéer från elevers uppsatser. Om det nu finns roliga lärare 😉

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.