Med Lilleman på Fågelskådning

Jag gör mina tappra försök att få mina barn att följa med ut och titta på fågel, men oftast är de ganska ointresserade. Flisan följer då och då med och fotograferar eftersom hon gillar det. Lilleman visar däremot lite mer intresse för fåglar, men är lite lat och vill inte följa med för att det är för långt att gå, eller så skyller han på mygg och andra flygfän som han inte uppskattar.

Med Kallax Strandäng här uppe i Luleå lyckades jag hitta en lokal som föll honom i smaken. En fiskehamn med parkering 10 meter från stranden och tillräckligt blåsigt för att slippa mygg.

Idag ville han med för att få se Storspov som storasyster sett när hon var med i tisdags. Själv hoppades jag som vid alla andra besök där på att få se en Småtärna. Lilleman lyckades och jag gick bet.

Totalt fick Lilleman 8 kryss och jag lyckades till slut med 1 kryss trots att Småtärnan höll sig borta.

Mina kryss:
  1. Mosnäppa
Lillemans kryss:
  1. Storspov
  2. Silvertärna
  3. Ljungpipare (Där var det årskryss för mig i alla fall)
  4. Mindre Strandpipare
  5. Större Strandpipare
  6. Brushane
  7. Vigg
  8. Storskrake
  9. Rödbena

Se där ja! Det blev ju faktiskt hela 9 kryss för honom.

På vägen hem pekade jag på en äng och sa att han kunde hålla utkik efter Storspov där också eftersom jag sett två st där tidigare. Han svarade med en suck.

Nu orkar jag inte med fler Storspovar

Då kändes det som att det var läge att lägga av. Annars var det en trevlig Pappa-Son-stund vi hade där ute vid Bottenviken. Han visade stort intresse och upptäckte flera fåglar på egen hand, inte bara de jag serverade honom.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.