Högtidsdagar

Profilbild för johankarlsson

Julafton, midsommarafton och andra hedninska högtider som vi kristnat känner de flesta till, men just den här tiden på året firar vi gnagare allt som oftast två av våra mest trevliga högtidsdagar, som tyvärr är ganska okända även bland gnagare.
Därför tänkte jag hjälpa till att sprida lite kunskap och klarhet i dessa två som vissa år infaller på samma dag.

Blå Måndag (Ej att förväxla med blåmåndag som är måndagen i fastlagsveckan)

Infaller alltid första måndagen efter att det står klart att Djurgårdens if inte kan vinna Allsvenskan i fotboll.
I år 2011 inföll den i måndags den 22/8

John Janson Klåpares dag

Det är dagen man firar att Djurgården inte ens i teorin kan komma före AIK i tabellen. Vid seger mot Syrianska kommer det att skilja 22 poäng mellan AIK och Dif, men aporna har då en match mindre spelad på grund av den inställda matchen mot Malmö som de givetvis kommer att förlora med 3-0.
Därför blir det hela lite knepigt i år, om domen faller mellan en eventuell seger mot Syrianska och nästa match mot Örebro så infaller rimligtvis John Jansson Klåpares dag då. Men domar kan överklagas vilket gör att ingenting kommer att vara helt definitivt förrän vi är minst 7 poäng mer än vad det finns poäng att spela om före dem.
Tillägg: Jag tror jag var för trött när jag försökte tänka igår kväll. Det är ju inte ett dugg knepigt. Det krävs fortfarande bara 1 poäng mer mellan oss än vad Dif teoretisk totalt kan få inklusive mff-matchen. 
Detta gör ju att det stundande derbyt mycket väl kan bli det som utlöser årets John Jansson Klåpares dag.
Den som lever får se.

Liknande inlägg

Svar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.