En modern skola

Mina barn går på en skola i framkant som lägger fokus på att barnen ska lära sig att lära och skaffa sig en bra studieteknik.
Utan läxor krävs det lite mer av oss föräldrar för att hänga med, men vi har bra hjälpmedel i form av Individuella utvecklingsplaner på plattformen Unikum, och en loggbok/skoldagbok som barnen tar hem flera dagar i veckan.
Förra veckan gjorde Sydsvenskan ett reportage om skolan och Skolans rektor chattade med läsare som hade frågor om den läxfria skolan.
Skolan är sannerligen en modern skola som vågar stå på sig och hålla sin linje och faktiskt lyckas med det. Som tidigare medarbetare på skolan vet jag att vägen dit skolan är idag inte varit spikrak, och föräldrar hittar alltid saker att klaga på. Jag själv är inte undantagen. Nöjd blir man aldrig.
Men det måste ändå finnas gränser för vad man kan gnälla på. Idag såg jag en förälder som hade synpunkter på tiderna för utvecklingsamtalen och påpekade att en ”Modern Skola” minsann anpassar sina tider efter föräldrarnas arbetstider.
Jag vill nog vända på det hela och påstå att en modern familj anpassar sig efter sina barn och tar ledigt från sina arbeten för att kunna vara med på utvecklingsamtal. Något moderna chefer hos moderna arbetsgivare sällan har några problem med.
Jag hoppas att mina barns skola fortsätter att vara modern och lägger fokus på barnen och deras lärande istället för att anpassa sig efter föräldrars arbetstider.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.