BK30 F99
För ett tag sedan hade Flisans fotbollslag ett extra föräldramöte angående vinterträningen. Bland annat var där några föräldrar som hade synpunkter på tiden vi tjejerna hade träning. En detalj som inte är direkt lätt att påverka för tränarna, eftersom bristen på planer som är spelbara året runt är begränsad.
Vår tid var kl 9.00 på lördagar vilket kanske inte var den bästa men det kan vara värre. I alla fall så stod dessa föräldrar på sig ganska hårt och påpekade att det var omöjligt för deras tjejer att ta sig till träningen den tiden. De ville helt enkelt börja något senare.
Jag tyckte annars att kl 9 var perfekt. NPG har själv träning som börjar och slutar så att det passade bra för henne att först släppa av flisan på hennes träning och sedan hämta igen när hennes träning var slut. Så för mig blev det nu till att börja kliva upp och skjutsa Flisan till hennes träning, och eftersom Lilleman ytterst sällan går med på att vara ensam hemma så får jag också lov att dra upp honom på morgonen och sen ska han och jag hämta igen. Bökigt men absolut inte omöjligt. Min bekvämlighet ska inte sätta käppar i hjulen för tjejer att få träna så jag sa ingenting om detta utan accepterade en ny träningstid.
Idag var det en liten avslutningsfika inför juluppehållet de ska ha. Ingen av tjejerna till de föräldrar som stridit för de nya träningstiderna var där, så jag frågade tränaren om de hade varit där de andra träningarna. Men det hade de inte.
Hur i helvete tänker man om man tar en strid på ett föräldramöte för ändrade träningstider och sen inte dyker upp med sina ungar när man får igenom det?
Hoppas verkligen att tiderna justeras tillbaka den halvtimme de flyttades, för behovet av att senarelägga träningen finns ju uppenbarligen inte.