Man kan inte lyckas jämt

Nyss hemkommen från en kvällstur med fågellysning och jag är en smula frusen just nu.
Kvällen började ganska bra med att jag skjutsade Felle till sin träning och jag åkte ut till Ekeborg (90-graderskurvan 200 meter in på Tidövägen) för att höra om Busksångaren sjöng. Det gjorde den inte, men det var också en smula tidigt.
Kl 21 slutade hennes träning och när de andra som var på plats åkte vidare ut mot Asköviken åkte jag tillbaka och hämtade henne. Därefter åkte jag tillbaka och runt 21.30 var jag tillbaka och då kom det några sporadiska strofer från Busksångaren.
Mina vänner som hade kommit tillbaka från Asköviken nöjde sig med detta och åkte hem, men jag hade större planer för kvällen och ville först och främst höra mer av Buskisen och sedan skulle jag kryssa Hornuggla som hörts ute vid stora Oxnö.
Strax efter att de kloka personerna i sällskapet åkt hemåt så drog en regnfront in och det började regna ganska ihärdigt. I samband med detta så tystnade givetvis Busksångaren. Nåja, det såg ganska ljust ut en bit bort på himmelen så det skulle nog gå över snabbt.
Det regnade en timme men när det började avta runt kvart i elva kom den igång lite mer, men nu ville jag vidare. Runt klockan elva brukade hornugglan börja ropa så jag begav mig ut mot Oxnö. Där var det dock tyst sånär som på några Näktergalar och en häst som gnäggade som besatt.
Jag stod där en dryg timme och lyckades inte höra ett endaste ljud från Hornugglan. En Kattuggla som hoade på håll och något som måste ha varit en Rördrom på riktigt långt håll var det enda jag hörde förutom hästen och Näktergalarna då.
Jag gav upp och åkte tillbaka till Busksångaren som nu kommit igång riktigt ordentligt. Ett kort stopp och sen drog jag vidare till Vedbobacken för att kanske få höra en Kornknarr. Vore kul att ha den på Kommunlistan. Men den var lika tyst som Hornugglan.
Busksångare är i alla fall inte fy skam, men jag kunde lika gärna ha åkt hem innan regnet och haft en lyckad kväll. Nu känns den inte fullt lika lyckad.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.