Lilleman i fjällen

Under helgen som var så har jag och Lilleman varit med Farfar och Rosander i Grövelsjöfjällen. Farfar och Rosander var där för att förbereda ett scoutläger. Jag och Lilleman var bara där. Vi ville se fjällen och gärna lite fåglar och djur också.
Det hela kunde inte ha börjat bättre än vad det gjorde. Strax norr om Idre fick vi bromsa för de första renarna och bara några hundra meter senare stod en Älg på vägkanten.
Trötta av resan somnade vi ovaggade ganska snabbt när vi kom upp och morgonen efter vaknade jag 04.40 av att jag behövde gå på toaletten. Jag låg i överslaf och tyckte att det var onödigt att gå och lägga mig igen utan klädde på mig och begav mig ut på en liten morgonpromenad. 5 minusgrader och is på myrarna, men lövsångarna sjöng tappert ändå i fjällbjörksskogen.
Jag har ingen aning om hur långt jag gick, men var ute i 2 timmar och kom till något som hette Lappvallsmyren. Där hittade jag den första Lavskrikan. (årskryss för mig och första rapporten på svalan av den arten för mig) Tråkigt nog var det en bit bort från stugan, så det var tveksamt om jag skulle kunna gå tillbaka med Lilleman när vi vaknade. Innan jag hade kommit till den myren hade jag också lyckats skrämma upp en Orrhöna.
På tillbakavägen hittade jag en hel grupp Lavskrikor, minst 4 st på ett ställe inte alls långt från stugan. Dit kunde vi gå tillbaka och det gjorde vi också efter frukost och Lilleman fick krysset han följt med för att ta.
Senare for vi in i Norge, där lägret skulle hållas och jag och lilleman skaffade oss lite norgekryss 🙂
Lägger upp lite bilder på helgen 
 


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.