Väntar paket igen

Ny tub
Jag är nog en smula idiotförklarad av NPG nu, men jag har beställt en ny tubkikare.
Visst kan jag förstå henne, för tuben jag har är absolut inte dålig. För sin prisklass så att säga. En tub jag verkligen kan rekommendera för folk som är ute och kikar på fåglar lite då och då, eller som en komplementstub att ta med om man har vänner med sig på någon tur.
Problemet nu är att jag inte är ute och kikar på fåglar lite då och då utan jag är ute ganska ofta och ju mer man är ute desto mer begränsas man av av en lite sämre tub. Förra veckan t ex så stod två snubbar och diskuterade en vadare de hittat. Jag kollade dit och kunde konstatera att det var en fågel där, men de diskuterade ögonbrynstreck och teckningen på ryggen.
Dessutom är Tubkikare gjorda av Zeiss ett riktigt kvalitetshantverk och jag kommer aldrig att behöva byta upp mig igen, utan den här tuben kommer att följa med mig resten av livet.
Nu får Lilleman ligga i och träna så att han kan bära min gamla tub själv, för några längre sträckor med två tuber tänker jag inte gå. (fast det ingick en ryggsäck till den nya så lite kortare sträckor borde gå att lösa)


Kommentarer

Ett svar till ”Väntar paket igen”

  1. Håller inte på med kikare men väl kameror och optik. Carl Zeiss gör ju även objektiv till kameror och ligger i önskenivån där, strax över toppskiktet. Man får vad man betalar för och en Carl Zeiss behöver man nog aldrig byta ut. Lycka till med nya kikaren. Kan tänka mig att det kommer ge lite extra krut till fågelskådningen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.