En spännande skådarvecka

Höststräcken har börjat på allvar nu och våra våtmarker börjar översvämmas av diverse vadare och annat spännande. Veckan som gått började riktigt bra med en Rostand i Frövisjön på måndagen. Lokalens 188:e art.

På onsdagkvällen var det dags för utflykt med VOF. Även den gick till Frövisjön. Jag och Lilleman tog risken att följa med på den, trots att Svartbent strandpipare observerats i Hjälstaviken. Det var min första arbetsdag på nya jobbet, så jag orkade helt enkelt inte en längre utflykt.

Kvällen slutade med att Frövisjöns 189:e art observerades då 5 myrspovar valt att rasta där. Kustpipare och Kustsnäppor och den nu nästan stationära Rostanden var några andra arter som vi såg.

På torsdagen vågade vi inte chansa längre. Den Svartbenta strandpiparen var kvar i Hjälstaviken så direkt när jag slutade packade vi matsäck och åkte iväg och fick en riktig kanonobs på den rara lilla vadaren när den spatserade omkring intill fågeltornet.

Igår på lördagen var det åter dags för en utflykt med VOF som då gick till Hjälstaviken. Den svartbenta var kvar, och vi hittade också Skräntärna, Kustpipare, Spovsnäppa (Kryss för Lilleman) och en hel del Större strandpipare.

Utflykten avslutades med en promenad på WWF-spången där vi fick se Fiskgjuse, Grå flugsnappare och en riktigt fin observation av Skäggmesar.

Lilleman lyckades med 5 kryss, varav 3 på lördagsturen. Själv fick jag nöja mig med 2 kryss och några årskryss för Västmanland. Nu har jag ”bara” 7 arter kvar till mitt mål med 200 arter i Västmanland i år.
Det kan gå!

Lilleman som hade som mål att nå 100 arter totalt har nu siktet inställt på 200 och även han har bara 7 kvar. Vi får se när det blir tårta igen.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.