Snorkråkor, kaffegökar och ruggugglor

Att skåda fågel är en nördig hobby som många säkert ser som lite märklig och delar av intresset kan jag medge är en smula udda. Som t ex alla dessa listor man fyller i hit och dit.
Själv är jag dessutom ganska utåt med min hobby och plågar säkert en och annan med mitt tjat om fåglar hit och dit.
kaffergök
Det hela leder till att jag får en hel del kommentarer som ibland kan tyckas lite spydiga, men som jag för det mesta tolkar som att man visar intresse för min hobby trots att man själv inte är det minsta intresserad.
Kommentarerna handlar för det mesta om fåglar som bara finns i språket, men inte biologiskt. Lite ordvitsigt så där, men för oss skådare blir det ofta en gäspning eftersom vi hört det så många gånger.
Därför följer här en lista på skojfriska ordvitsar som ni bör undvika om ni vill nå fram med era skämt.
 

 • Kaffegök 
 • Snorkråka
 • Fyllkaja
 • Knäppgök
 • Lergök
 • Dårpippi
 • Rugguggla
 • Strandpippare
 • Grillspett
 • Muckarduva
 • Motoruv

Det finns säkert fler, men dessa var de jag kom på nu på rak arm. Vill ni bara göra er lustiga över mitt intresse så kan ni bara lägga listan ovan på minnet och sluta med att fråga mig om dessa. Men som jag tror så vill de flesta bara skoja till det i en hjärtlig ton och då tycker jag att ni kan anstränga er lite mer.
Ett roligt exempel som jag fick från en vän på facebook till en bild på en ringduva var kommentaren.
Den har på sista tiden konkurrerat ut brevduvan
Den vännen hade tänkt ett steg till och verkligen fått till det och fick mig att dra på smilbanden ordentligt.
Angående Kaffegöken, så finns det faktiskt en fågel som heter kaffergök.
Kom igen nu och ge mig gärna lite roliga exempel på knäppgökar som jag aldrig hört talas om tidigare.

1 kommentar

 1. Hasse

  Glöm inte: Hornskatan, Smilfinken, Fönsterhaken, Sädesskvättan t.ex.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Godisgris.se

Tema av Anders NorenUpp ↑