Nu är vi framme på Öland. Vi tog ganska lång tid på oss ner eftersom ryktet om en kusin som normalt befinner sig uppe i fjällen skulle finnas i Småland, så vi tog ett stopp i Edsbruk med fika och lite prat.
Väl över bron provianterade vi och sen installerade vi oss i stugan. Där fick förmaningar från granntanten om att det fanns en brunn på tomtgränsen som hade trasigt lock. Jag förklarade att vi hyrt stället via en förmedling och inte hade en aning om vem som ägde stugan, men hon gav sig inte. Jag skulle ringa ägaren och få brunnslocket fixat. Jag lovade att jag skulle försöka hitta ett nummer och OJ vad jag har försökt.
Sen ägnade vi en hel del tid med att leta efter en grill och gav muttrande upp och förberedde oss på att steka korvarna när jag kom på att det kanske står något om grill i informationspappret som låg i hallen och det gjorde det, så det blev grillat.
Efter maten drog alla utom bror och Lilleman till Ottenby. Först tog vi en liten runda runt udden och tittade lite på sälarna och skådade lite sporadiskt. Jag kände mig som en 4-åring i en stor leksaksaffär. Fåglar överallt och jag ville se allt, så det blev väldigt ofokuserat från min sida. Några ejdrar och strandskator samt några brushanar innan jag gav upp och tog med mig mitt sällskap till Lunden istället. Där försökte jag förklara vilka fåglar som lät, men det var inte heller så lätt. De sjöng i näbb på varandra så även om jag hörde en lövsångare helt klart och tydligt så visste ungarna inte vilken av alla fåglar jag menade.
Nu fick det vara nog med att provsmaka på Ottenby, nu ville jag hitta något spännande så vi drog till Kungsgården för att leta turturduva. Felle och M&M satt kvar i bilen och jag gick ut till de andra skådarna och efter ett tag hittades den sittandes i ett träd. Strax därefter hittade någon en mindre flugsnappare. 2 X inom några minuter fick räcka för kvällen.
Krysslistan för Kristihimelfärdshelgen

  1. Turturduva
  2. Mindre flugsnappare