Bilen är packad och klar, så när som på tandborsten och lite färdkost. Nu styr jag och barnen kosan söderut mot Öland och Ottenby.
Vi kommer att bo i Degerhamn och stannar ända till söndag och en hel del fågelskådning kommer det att bli.
ottenby
 
Eftersom detta är mitt första besök på Öland för fågelskådning. (ett och annat bad- och dansapåbordenbesök blev det på 1900-talet) så är både jag och Lilleman ganska uppspelta.
Givetvis hoppas vi på en och annan raritet när vädret dessutom ser ut att bli det hetaste (fågelmässigt) majläget på flera år. Men eftersom det är första besöket så är vår målsättning inte så högt satt. Vi måste lära oss att hitta där och bara känna av atmosfären.
Bland de mer vanliga arterna där så har vi några X som vi gärna ser. För Lillemans del är ejder ett absolut måste. En fågel han såg när han var runt 2 år, men som han inte minns. För min del så finns det en liten lista på fåglar jag inte gärna vill åka hem utan.

  • ängshök
  • halsbandsflugsnappare
  • småtärna
  • skärfläcka

I alla fall kommer vi att börja med att ta Naturrums guidning på fredag förmiddag för att få lite info om reservatet och Ottenby. Den är dessutom obligatorisk för alla som följer med. Vad de sen gör struntar jag och Lilleman i, för vi ska kryssa för glatta livet.